Megvertük az Eszéket

2017.09.04 15:06NBI A

Két ellentétes félidőt játszottunk első edzőmeccsünkön, de végül győzelemnek örülhettünk.

Pécsi VSK-VEOLIA - KK Osijek 85-79 (23-9, 23-15, 16-28, 23-27)
Férfi kosárlabda, felkészülési mérkőzés. Pécs, Lauber D. Sportcsarnok, 500 néző

PVSK: Durhem 23, Supola 1, Antóni 5/3, Budimir 12/6, Sarlija 12. Cs.: Simon K. 1, Demeter 16/9, Bíró O. 10/6, Djukics 5/3, Harazin. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Nagyon jó volt felnézni a Lauber Dezső Sportcsarnok lelátójára csapatunk első edzőmérkőzésén, ugyanis jó ötszáz szurkolónk előtt kezdődhetett el az Eszék elleni találkozó. Persze nem csoda, hogy ennyien kíváncsiak voltak, hiszen jócskán akadt új arc csapatunkban. A kezdő ötösünkben rögtön ketten is, Jabril Durhem és Marino Sarlija személyében. 

Ami pedig a kezdést illeti, közel sem szezon eleji forma jellemezte együttesünket. Csirke Ferenc tanítványai lendületesen és harcosan játszottak, már az első perctől kezdve. Ennek persze az eredményben is meglett a hozadéka. Tízperc után már tizennégy ponttal vezettünk. Durhem betörései után szép passzokkal szolgálta ki társait, és bizony a külső dobásaink is ültek. Még a nagyszünet előtt az okozta az egyetlen fejtörést, amikor Harazin Tamás a derekához kapva cserét kért. Ő egyébként már vissza sem jött a pályára, de úgy tűnik, nem történt komoly baj.

A félidőben már 46-24 volt az állás a javunkra, így persze bíztunk benne, hogy egy hasonló második félidő következik majd. Persze, nem eszik olyan forrón a kását. A nagyszünet után már előjött a fáradtság – nem csoda, kemény edzéseken van túl a csapat – az Eszék pedig fokozatosan szűkítette az ollót. Az utolsó negyedben, 67-62-es állásnál már a nyakunkon voltak a horvátok, de az utolsó hat percet még sikerült megnyomni, így közelebb már nem férkőztek a vendégek. Jabril Durhem 23 pontja és 7 gólpassza elsőre igencsak bíztatónak tűnik, de Marino Sarlija a második félidőben szintén mutatott bíztató dogokat a palánk alatt. Demeter Attila 16 pontja pedig, három triplával megspékelve? Jó volt nézni.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a csapatnak az első győzelemhez. Az azért látszik, hogy van még min dolgoznunk a következő hetekben. Az első félidővel maximálisan elégedett vagyok, a másodikkal viszont nagyon nem. Sok büntetőt kihagytunk, és lepattanózásban nagyon megvertek minket, ezt nem engedhetjük meg magunknak.