Mindent gyakorolhattunk

2017.09.16 20:53NBI A

Simán győzött csapatunk a szombat esti edzőmeccsen - a gálázás is belefért. Ma 100 felett dobtunk.

Pécsi VSK-VEOLIA - KK Borovo 117-64 (40-16, 20-17, 28-17, 29-14)
Férfi kosárlabda, felkészülési mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 400 néző

PVSK: Durham: 13/6, Budimir 21/9, Bíró 13/12, Dragasevic 15/3, Sarlija 6. Csere: Demeter 14/12, Antóni, Simon 8, Krnjajski 7/3, Harazin 9, Popgyákunik 8/3, Kővágó-Laska 6. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

A KK Borovo legjobbjai: Boras 20/6, Rajsic 12/9, Kovac 11.

Nem lesz kemény, mondta Veljko Budimir, amikor a szombat esti meccs előtt néhány órával összefutottunk vele a pécsi belvárosban. Az első negyedben már ki is derült, hogy igaza volt: négy perc után tíz, nem sokkal később már húsz ponttal vezettünk. Csirke Ferenc bátran cserélgethetett, két ötöst is láthattunk a pályán, egyik sem vallott szégyent. Meg kell még jegyezni, hogy a hármasok nagyon mentek: az első negyedben hét ért célba - Bíró Olivér egymaga ötöt vállalt.

A második negyed kiegyenlítettebb játékot hozott, mi kiengedtünk, ők felpörögtek, de ez csak arra volt elég, hogy a húsz pont körüli előnyünk konzerválódjon. A negyed végét aztán megnyomtuk, így a közte harminc is majdnem meglett.

A harmadik negyedben megint pörögtek a cserék, pörögtek a pontok is, közte harminc, közte harmincöt, szépen növeltük az előnyünket. Aki átöltözött, pályára lépett, s rendre pontokkal hálálta meg a bizalmat. Az utolsó tíz perc izgalmakat nyilván nem hozott, szép akciókat annál inkább, amikért hálás is volt a közönség. A vége fölényes PVSK-győzelem lett - maximálisan megérdemelten.

Csirke Ferenc: - A mai mérkőzés legnagyobb pozitívuma, hogy sok néző kijött ezen a szombat estén. Az várható volt, hogy egy ilyen mérkőzést fogunk játszani, mert a Borovo egy nálunk gyengébb csapat. Ezt előre tudtuk, ezzel semmi baj. Nekünk a keddi KTE, és a pénteki MAFC elleni összecsapás volt a fő meccsünk a héten. Egy jó edzésnek felelt meg a mai este, megpróbáltam mindenkinek egyforma játéklehetőséget adni. Az tetszett, hogy egy gyengébb ellenfél ellen végig koncentrálni tudtunk. Dolgozunk tovább, jövő héten egy nehéz torna vár ránk Kaposváron, és a hónap végén indul a bajnokság.