Nem bírtunk a Kaposvárral

2017.09.22 20:44NBI A

Az Orosz László Emléktorna második napján szoros vereséget szenvedtünk a hazaiaktól.

Kaposvári KK - Pécsi VSK-VEOLIA 70-63 (23-17, 13-9, 15-15, 19-22)
Férfi Kosárlabda Orosz László Emléktorna, 2. nap. Kaposvár, Városi Sportcsarnok

Kaposvár: Dunn 9/3, Evans 17/9, Ivosev 16/6, Hendlein 9, Spica 12. Cs.: Hock 2, Blaskovics 3/3, Bogdán, Grebenár 2, Kocsis, Filipovity. Vezetőedző: Fekete Ádám. PVSK: Durham 16/9, Supola, Budimir 10/6, Dukic 6/3, Sarlija 16. Cs.: Bíró O. 5/3, Demeter 3/3, Antóni 3/3, Simon K. 4, Harazin. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Érdekesen alakult az Orosz László Emléktorna második napja. Bár tegnap a MAFC az elődöntőben legyőzte a Kaposvár csapatát, végül mégsem a fővárosiakkal csaptunk össze a fináléban. Sőt, igazából döntő sem volt ma. A MAFC-nak ugyanis Budapesten volt jelenése egy rendezvényen, így az 18:30-as időpontban nem tudtak pályára lépni, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy ezúttal hivatalosan nem is lesznek helyosztók.

Az torna második napján tehát „csak” egy felkészülési mérkőzést vívtunk a hazaiakkal. Amit a Kaposvár kezdett jobban. Fekete Ádám csapata az első és a második negyedben is pontosabb volt nélunk, így a félidőhöz érve tízpontos előnyre tett szert. A nagyszünetet követően aztán már egy kicsit jobban, összeszedettebben kosaraztunk mi is, de faragni az összeszedet hátrányon a harmadik tíz percben nem sikerült, hiába Durham és Sarlija ponterős játéka. A túloldalon Evans és Iviseb volt elemében ezen a napon és kettejük jó teljesítménye végül még úgy is győzelmet ért a Kaposvárnak, hogy azért az utolsó negyedet sikerült megnyernünk.

A hétvége persze a KKK elleni vereség ellenére is nagyon jól szolgálta a felkészülésünket – azt pedig talán mondani sem kell, hogy Durham menetrend szerint hozta ezúttal is a kilenc gólpasszát.

Csirke Ferenc: - Két nagyon fáradt csapat találkozott. Mi gyengébben dobtunk mint a hazaiak, lényegében ez volt a különbség ami eldöntötte a mérkőzést. Nagyon gyengén mentek a kettesek és a hármasok is, de minden más mutató egyforma volt. Sajnos a gyors indításokra épülő játékunkba is sok hiba csúszott, többször rossz döntéseket hoztunk, pontatlanul játszottunk. A védekezésünk viszont dicséretes volt, kaptunk 70 pontot a Kaposvártól otthon, ez mindenképp pozitívum. Készülünk a bajnokság első fordulójára, ahol hazai pályán a Szolnok lesz az ellenfelünk. Nem lesz könnyű...