Beelőzhetjük a Paksot

2017.10.13 13:07NBI A

Szombaton este az Atomerőmű SE vendégei leszünk az NB I. negyedik fordulójában.

Egy Paks elleni mérkőzés mindig nagy jelentőséggel bír, és ilyenkor tényleg nem számít az, hogy a két csapat épp milyen pozíciót foglal el a bajnoki tabellán. Ezúttal azonban pont úgy állnak a csillagok, hogy egész nyugodtan lehet a „rangadó” jelzőt ragasztani a PVSK–Paks találkozóra. Akárcsak mi, az ASE is két győzelemmel és egy vereséggel áll jelenleg a tabellán, a kosárkülönbség miatt most még a tolnaiak állnak előrébb – a Paks ötödik, mi pedig hatodikak vagyunk. Persze ez egyben azt is jelenti, hogy ha sikerülne idegenben legyőzni Teo Csizmics gárdáját, akkor meg is előznénk a tabellán.

A Paks eddigi szereplése egyébként meglehetősen érdekes az idényben. Elsőre a tavalyi ezüstérmes Falcot verte nagyon simán a pécsi Eilingsfeld Jánost is a soraiban tudó Atomerőmű, hogy aztán idegenben egy komoly verést kapjon az újonc Debrecentől. Ezt a legutóbbi körben egy zalaegerszegi győzelem követte – ez pedig akár jó jel is lehet a számunkra. Előző két „áldozatunk”, a Kecskemét és a Szeged ugyanis épp Zete-verés után mérkőzött meg velünk – a végeredményt pedig mindannyian tudjuk, kétszer is mi jöttünk ki jól a párharcból. Az persze azért még látszik Csirke Ferenc csapatán, hogy néhány játékelemet még gyakorolni kell, hogy zökkenőmentesen működjön, de az azért elég bíztató, hogy az előző két fordulóban rendre akadt két-három játékosunk, aki extrát tudott beletenni a közösbe. Mint például Jabril Durham és Simon Kristóf.

Nos, az ő jó játékukra ezúttal is szükség lesz, ez nem is kérdés. De ha jön az extra, és ha folytatni tudjuk az elmúlt két bajnokin megkezdett játékot, akkor bizony győzelmi esélyünk is lehet a Paks otthonában.

Program:

2017.10.14 15:15 | ASE - Pécsi VSK-VEOLIA, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 4. forduló. Paks, ASE Sportcsarnok

2017.10.14. 18:00 | ASE - Pécsi VSK-VEOLIA
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 4. forduló. Paks, ASE Sportcsarnok