Nem várt vereség Budapesten

2017.11.04 19:55NBI A

Nagyon rossz napot fogtunk ki a MAFC ellen, harminc ponttal bizonyultak jobbnak a fővárosiak.

MAFC - Pécsi VSK-VEOLIA 95-65 (16-16, 25-21, 27-14, 27-14)
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 6. forduló. Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

MAFC: Hot 19/9, Misek 10, Lakits , Davis 17/9, Czvetkovics 16/3. Csere: Neighbour 25/6, Debreceni, Fodor M. 8/6. Vezetőedző: Jovica Arsics. PVSK: Durham 21/12, Supola 3/3, Antóni 8/6, Budimir 13/6, Sarlija 3. Csere: Dukic 10/6, Simon K., Bíró O. 3/3, Harazin 4. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Bár az esélyesek mi voltunk, azt azért sejtettük előre, hogy nem lesz könnyű dolgunk a MAFC otthonában, hiába tartott a hétvégét megelőzően a fővárosi gárda még csak egy győzelemnél. Nos, az első félidő igazolta is ezt, a hazaiak ugyanis Hot és Neighbour vezérletével egy teljesen egál meccset játszottak velünk. Sőt, annál még egy kicsivel többet is, hiszen a végig szoros, egy-egy pontos különbségekkel alakuló első húsz perc végéhez érve 41-37-re a fővárosiak vezettek. Ezzel pedig Csirke Ferenc biztosan nem volt megelégedve, hiszen a 41 kapott pont még talán csak-csak elment volna, de a 37 dobott bizony elég kevésnek tűnt.

Ráadásul a nagyszünet után a MAFC nagyon gyorsan berámolt két hármast, így máris tíz pont volt a hátrányunk. Ez pedig sajnos a harmadik negyed végéhez közeledve csak tovább növekedett. Durhamen kívül nem nagyon volt senki, aki támadásban komolyabb veszélyt jelentett volna a MAFC gyűrűjére, így az utolsó tíz percnek akkora hátrányból kellett nekivágnunk, ami túl soknak tűnt. Aztán azt a mínusz tizenhetet még vissza is sírtuk a végén. Az utolsó negyedben ugyanis egyértelművé vált, hogy ez bizony nem a mi esténk. A MAFC-nak minden bejött, nekünk pedig nagyjából semmi. Ennek pedig sajnos egy elég komoly vereség lett a vége.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a MAFC-nak. Én úgy gondolom, hogy a mai vereségünk csak a mentalitásunkon múlott. Az, hogy nem dobjuk be az üres helyzeteinket az egy dolog, de engedtünk 17 támadó lepattanót, kaptunk 31 pontot gyorsindítósból, ez elfogadhatatlan. Ez csak fej és hozzáállás kérdése. Kétarcú a csapat , van egy hazai, és van egy idegenbeli arca. Ha nem megy a támadás, azért még a védekezésben meg kéne szakadnunk. Köszönjük a szurkolóinknak akik elkísértek minket, sajnálom, hogy egy ilyen mérkőzést kellett látniuk. Tovább dolgoznunk, a kosárlabda, illetve a mentális problémáinkat pedig javítanunk kell.