Sarlija dudaszós duplájával nyertünk!

2017.11.18 20:53NBI A

A meccs nagy részében a Kaposvár vezetett, de nagy szívvel, hatalmasat küzdve fordítani tudtunk, a végén pedig katartikus győzelmet arattunk az ősi riválisunk ellen.

Kaposvári KK - Pécsi VSK-VEOLIA 77-79 (22-16, 22-21, 13-21, 20-21)
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 8. forduló. Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 1000 néző

Kaposvár: Evans 3/3, Baki 8/6, Ivosev 23/6, Hendlein 10, Spica 5. Csere: Dunn 24/12, Blaskovits 4, Grebenár. Vezetőedző: Fekete Ádám. PVSK: Durham 20, Supola 5/3, Budimir 12, Dukic 7/3, Sarlija 15. Csere: Simon K. 10/6, Antóni 5/3, Harazin 2, Demeter 3/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Nem volt egyszerű a ráhangolódás a ma esti Kaposvár elleni meccsünkre, a bemelegítés alatt ugyanis elromlott az egyik gyűrű. Cserélni kellett, ami nem kis időt emésztett fel, így az eredeti este hat helyett 18:45 körül tudták csak elkezdeni a meccset a felek. Szurkolók, játékosok, edzők egyaránt türelmesek voltak, így a meccs előtti drukk legalább emiatt nem fokozódott tovább.

Az eltolt kezdés azonban minket viselt meg jobban, legalábbis az első öt perc alapján nagyon úgy tűnt. A Kaposvár viszonylag könnyen szerzett kosarakat, nálunk pedig nagyon nem mentek a dobások. Se kintről, se bentről, se büntetőből. Amikor már majd’ tízzel vezetett a KKK, szerencsére Csirke Ferenc időkérése nagyon jót tett. A beálló Demeter két labdaszerzésével, és Sarlija szép palánk alatti munkájával újra egál volt a meccs, igaz az első negyed utolsó perce a Kaposváré volt, de a hatpontos hátrány így sem tűnt félelmetesnek. Node, a tizenharmadik percben már nem festett jól a helyzet, 31-16-ra vezettek ugyanis a hazaiak. Kicsit meg is ijedtünk, hogy valami nagyon rossz is kisülhet ebből, de Budimiriék egy csapásra váltottak: nem foglalkoztak azzal, hogy nem mennek a hármasok, közelebb vitték a labdát, onnan pedig már ment, 34-27-nél már Fekete Ádám kért időt. Ez azonban egy olyan meccs volt, ahol két-három percenként jöttek a hullámvölgyek a játékunkban. Baki triplája után ismét épp aggódni kezdtünk volna, Antóni küszködős kettese után azonban két perccel a félidő vége előtt megint hazai időkérés jött. Innentől kezdve pedig beállt a nagyjából hétpontos KKK-előny, a félidőt is ilyen különbségű vezetéssel zárták a hazaiak. A számszerű eredményt tekintve nem volt olyan rossz a helyzet, de az egyértelműen látszott, hogy fel kell javulnunk a kinti dobásokkal. Mondjuk volt honnan, húsz perc alatt ugyanis nyolc triplakísérletünkből egy sem esett be.

A második félidőben aztán Antóni első lendülettel bevágott egy trojkát – nagyon kellett már! Ezzel pedig rá is éreztünk milyen is kintről betalálni. Antóni után Supola, Demeter, majd a negyed végén Simon is hármassal köszönt be, utóbbi ráadásul azt jelentette, hogy először a meccsen vezetünk! Nagyot védekeztünk, a Kaposvár pedig nem tudott mit kezdeni azzal, hogy Sarlija, Dukic és Harazin nálunk egyszerre volt a pályán. Persze ilyen szerkezetben azért nem lehet sokáig bírni, így jött vissza Budimir, attól azonban már nem kellett tartanunk, hogy a KKK ismét elhúz majd tízzel, egyszerűen ez már nem volt benne a meccsben. Ami az utolsó tíz percre hihetetlenül izgalmassá vált. Hol Ivosevék vezettek egy-két ponttal, hol mi. Az utolsó négy perchez érve jött Simon triplája a sarokból, amivel már négy volt az előnyünk – a legnagyobb a meccsen –, időt is kért Fekete Ádám. Úgy tűnt, ez használ, de előbb Budimir betörése volt sikeres, majd Dukic rámolt be egy újabb trojkát és az utolsó három percen belül már 75-69-re vezettünk. Igen ám, csakhogy eddigre már kipontozódott Supola és Budimir is. És mire az utolsó percbe léptünk, a Kaposvár kiegyenlített, mi pedig Simont is elveszítettük, ő is megkapta ötödik faultját. Innen bitang nehéz dolgunk volt. Jöttek a személyi hibák, a büntetők itt is, ott is.

Az utolsó támadás pedig 77-77-es állásnál a miénk volt. Durham a végletekig kivárt, majd egy betörés után megjátszotta Sarliját, aki a dudaszó előtt kicsivel begyömöszölte a labdát a gyűrűbe, mi pedig megnyertük a meccset!  A bírók még videóztak egyet (ki tudja, mit néztek..?), aztán másodszor is rögzítették, hogy Sarlija kosara, ha aranyat nem is, de egy hatalmas győzelmet ért nekünk! Folytatás már hazai pályán, november 30-án a Jászberény ellen.

Csirke Ferenc: - Óriási gratuláció a fiúknak! Nagyon kemény meccset nyertünk Sikerült visszajönni a tíz pont feletti hátrányból is, végig volt tartásunk. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy ennyien elkísértek minket és hazai pályát teremtettek.