Tökéletes évzárás

2017.12.28 20:12NBI A

Remekül védekezve arattunk sima győzelmet Sopronban, így bejutottunk a magyar Kupa debreceni nyolcas döntőjébe is.

Sopron KC - Pécsi VSK-VEOLIA 60-76 (19-19, 16-23, 15-18, 10-16)
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 13. forduló. Sopron, Novomatic Arena, 500 néző
Vezette: V.: Török R., Söjtöry T., Balog Gy.

Sopron: Parker 6/3, Duvnjak 12/3, El-Amin 10/3, Mészáros 12/9, Watkins 14/3. Csere: Takács 4, Bagó 2, Kántor. Vezetőedző: Sabáli Balázs. PVSK: Durham 12, Supola 13/3, Demeter 7/6, Budimir 5/3, Sarlija 14. Csere: Simon K. 15/6, Antóni, Dukic 8, Bíró O., Harazin 2., Dragasevics, Krnjajski. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

A 2017-es esztendő utolsó bajnokiját játszottuk csütörtökön este Sopronban. Mondjuk a kellemes, óévbúcsúztató hangulat ezúttal hiánycikk volt, hiszen duplán is fontos mérkőzést vívtunk a hűség városában.

Idén a „kicsik” ellen idegenben nem igazán ment eddig – lásd MAFC és DEAC –, ráadásul ezúttal képletesen ott volt a kés a torkunkon, hiszen a Magyar Kupa nyolcas döntője volt a tét a Sopron ellen. A nagy nyomás a meccs elején meg is látszott kicsit, nem igazán sikerült ugyanis ellépnünk ellenfelünktől. Ennek ellenére az már az első félidőben is látszott, hogy ezúttal talán nem kell tartanunk a korábban a MAFC és a Debrecen ellen felbukkanó „betegségtől”. Ugyan ezúttal a támadójátékunk olykor-olykor akadozott egy kicsit, de cserébe védőmunkában extrát tudtunk hozni – főleg a nagyszünet után.

Húsz perc után már 42-35 volt az állás ide, erre pedig a folytatásban egy lapáttal még rá is tudtunk tenni. Mondjuk úgy nem is volt nehéz, hogy a nagyon feszes, kemény védekezésünk mellett ekkor már azért kintről is be-behullott néhány dobásunk. Budimir most ugyan nem jeleskedett a pontszerzésben, de a palánkok alatt nagyot ment, összesen 12 lepattanóval zárta a meccset. Ez pedig nyilván azt is jelentette, hogy a győzelmünket valójában semmi sem veszélyeztette. Kiváló védekezéssel és higgadt támadójátékkal tizenhat pontos diadalt arattunk a Sopron vendégeként, így nem csak egy szép győzelemmel zártuk az évet, de be is jutottunk a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe. 

Ennél szebb évbúcsúztatót nehéz lett volna összehozni, az egyszer biztos.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a csapatomnak, megvalósítottuk, amit elterveztünk. Ismertük a Sopron problémáit, tudtuk, sérültjeik vannak. Próbáltunk védekezésben folyamatosan nyomást gyakorolni rájuk, és bár az első félidőben sok volt a faultunk, megnyugtattam a srácokat, ezt kell folytatni, bővebb a rotációnk. Tudtuk, a Sopronnak egyénileg jó játékosai vannak, akik egyéni akciókkal is megpróbálkoznak majd – erre is felkészültünk. Soha rosszabb évet, hét-hattal állunk, bekerültünk a kupadöntőbe. Köszönjük a minket elkísérő szurkolóink támogatását, boldog új évet a kosárlabda barátoknak.