Nem sokon múlt a bravúr

2018.01.06 19:50NBI A

Nagyon sok volt az eladott labdánk Szolnokon, így meglepetést végül nem tudtunk okozni, csak egy szoros meccset játszani a listavezető ellen.

Szolnoki Olaj KK - Pécsi VSK-VEOLIA 78-69 (24-20, 22-18, 17-20, 15-11)
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 14. forduló. Szolnok, Városi Sportcsarnok
Vezette: Cziffra Cs., Farkas G., Radnóti M. (Faidt M.)

Szolnok: Phillip 1, Kovács P. 12/6, Vojvoda 21/3, Milosevics 23/3, Andrics . Csere: Tóth Á. 8, Ford 8/3, Polyák 5/3. Vezetőedző: Dragan Alekszics. PVSK: Durham 7, Supola 7/3, Demeter 4, Budimir 22/12, Sarlija 2. Csere: Dukic 13/9, Simon K. 5/3, Harazin 6, Bíró O. 3/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Nem ez volt az a mérkőzés, amelyet megelőzően a szurkolóink dörzsölgették a tenyerüket, hogy máris megvan egy újabb győzelem. Nem csoda, hiszen az éllovas Szolnok otthonában léptünk pályára.

Ehhez képest kimondottan jól indult a találkozó, Budimir hármasával ugyanis nálunk volt az előny. Persze azért a hazaiak gyorsan eszméltek és elég hamar átvették a vezetést, de az első negyedben nem igazán érződött a két csapat között papíron meglévő különbség. Jól céloztunk kintről és a vonalon belülről is, így a Szolnok nem tudott ellépni. Két dolog volt csak nyugtalanító: sok volt az eladott labdánk, és miközben rengeteg faultot fújtak be ránk – az olaj pedig sok-sok büntetőt dobhatott ebből –, a szerepeket felcserélve épp ellenkező volt a tendencia. Míg az első tíz percben a hazaiak tizenkétszer állhattak a büntetővonalra, mi csak kétszer. A második negyed forgatókönyve nagyon hasonló volt. Nincs is azon mit csodálkozni, hogy az eredményben is kis híján másolták az első etapot a csapatok. A 24-20-as első negyed után 22-18 volt a második – a félidei nyolc pontos hátrányunk pedig nem tűnt ledolgozhatatlannak.

A második félidő nem indult valami fényesen, hiszen a szolnoki előny nőni kezdett, 54-41-nél félő is volt, hogy idő előtt elúszik a meccs. Igen ám, csakhogy Budimir vezérletével sikerült talpra állnunk. Olyannyira, hogy egy szemvillanás alatt szorossá tettük a meccset, sőt Dukic és Budimir tripláival már egál volt a meccs, 58-58 volt az állás. Ugyan a negyedet szolnoki pontok zárták, úgy mehettünk neki az utolsó játékrésznek, hogy van sanszunk a győzelemre. És tényleg volt, egészen az utolsó két percig. Sajnos azonban 73-67-es állásnál közel három percen keresztül nem született egyetlen pont sem a meccsen, nagyon sok lehetőség marad ki, amivel még közelebb kerülhettünk volna a Szolnokhoz. Így hiába az utolsó negyedben mutatott kiváló védekezés, ahogyan az általában ilyenkor lenni szokott, a nagy gólcsendet Milosevics triplája törte meg – ezzel pedig eldőlt a mérkőzés.

Persze szégyenkeznünk így sem kell, hiszen a listavezető otthonában 78-69-re kikapni, közel sem a szégyellni való kategória. Az persze más kérdés, hogy ha nem adunk el 23 labdát a meccsen, talán lehetett volna ennél is sokkal szorosabb a meccs.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a Szolnoknak és a csapatomnak is. Jól játszottunk, habár 23 eladott labdával nem lehet meccset nyerni egyik csapat ellen sem, nemhogy a Szolnok ellen. Voltak pozitívumok is a mérkőzésen, megyünk-dolgozunk tovább. Sok szerencsét a Szolnoknak a nemzetközi kupában.

A mérkőzést az Olaj TV 21 órától felvételről sugározza. Olaj TV YouTube csatorna >>