Nehezen, de meglett!

2018.01.20 20:35NBI A

Vezettünk már 17 ponttal is a Szeged ellen idegenben, a vége mégis izgulós lett. A győzelem azért így is meglett, a végjátékot jobban bírtuk ellenfelünknél.

SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-VEOLIA 81-88 (17-27, 18-24, 25-15, 21-22)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 16. forduló. Szeged, Városi Sportcsarnok, 800 néző
Vezette: Ádám J, Pozsonyi, Balogh.

Szeged: Fortune 23/12, Boltics 16, Wirth 8/6, Meleg 2, Szulovics 13. Cs.: Vágvölgyi, Kovács 13, Petrovics 6/3. Vezetőedző: Nikola Lazics. PVSK: Durham 13, Supola 22/12, Demeter, Budimir 17/3, Sarlija 15. Cs.: Dukic 2, Simon K. 9/3, Bíró O. 6/6, Harazin 4. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Úgy mentünk el Szegedre, hogy ha törik, ha szakad nyernünk kell. Bíró Olivér is ezt mondta a mérkőzés előtt, és bizony a kezdésünket elnézve úgy tűnt, nagyon komolyan gondolták ezt a játékosaink. Kiválóan indult ugyanis a meccs, támadásban és védekezésben is felül tudtuk múlni a Szegedet, tíz perc után már tíz ponttal vezettünk. Supola Zoltán például nem keveset tett hozzá csapatunk teljesítményéhez – három egymást követő támadásból szerzett három triplát, amivel bizony meg is rogyasztotta kicsit a hazaiakat.

A nagyszünethez érve pedig még szebb volt az összkép, húsz perc után ugyanis már tizenhat volt az előnyünk. A harmadik negyed elején azonban gyorsan észbe kellett kapnunk, mert a Szeged begyújtotta a rakétákat, ezzel párhuzamosan pedig nálunk egyre több hiba csúszott a gépezetbe. Tíz pontot tudott is faragni hátrányából a Szedeák, és itt még nem is volt vége. Az utolsó tíz percben ugyanis egyre melegebb lett számunkra a talaj: 64-66-nál azért már nagyokat nyeltünk, főleg, hogy a hazaiak voltak lendületben. A hajrához érve azonban jött Budimir, aki nagyon fontos pillanatokban lépett elő vezérré – akkor pedig egy perccel a vége előtt Simon beköszönt kintről már tudtuk, megvan a meccs.

Végül hét ponttal sikerült győznünk. Lehetett volna simább is, de így legalább volt miért izgulni a végén.

Csirke Ferenc: - Gratulálok mindkét csapatnak, kevés csapat tud így játszani, ha kulcsjátékosai sérültek, mint a Szeged. Komoly meccs kerekedett a második félidőre, a Szeged agresszívabb védekezéssel jött ki a szünet után. A kulcsszituációkban mindig volt, aki extrát dobott tőlünk. Pontosan át tudom érezni, milyen így kikapni, az elmúlt négy meccsből kétszer így veszítettünk, amikor az ellenféltől valaki extrát dobott. Sok meccs van még hátra, köszönjük a minket elkísérő szurkolók biztatását.