Az a fránya első negyed

2018.02.03 20:13NBI A

Az első negyedben alaposan meglépett a Jászberény, ezt a hátrányt pedig már nem tudtuk ledolgozni a meccs hátralévő részében.

Jászberényi KSE - Pécsi VSK-VEOLIA 81-72 (23-10, 17-23, 17-16, 26-23)
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 19. forduló. Jászberény, Bercsényi Tornacsarnok, 700 néző
Vezette: Pálla Z., Balog Gy., Kulcsár T.

Jászberény: Nelson 8/3, Rakics 8, Wallace 22/6, Lucsics 12, Sejfics 18. Cs.: Kerpel-Frónius 5, Cseh 8, Molnár M. Vezetőedző: Nikola Lazics. PVSK: Durham 12/3, Supola 5/3, Demeter 3/3, Budimir 18/6, Sarlija 12. Cs.: Simon K. 7/3, Antóni 3/3, Harazin 12, Dukic, Bíró O.. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Az biztos, hogy nem a Jászberényi elleni lesz a kedvenc első negyedünk. Pedig nem is kezdődött rosszul, Supola és Demeter is hármassal nyitott, itt azonban valami megtört. Jászberény ugyan brillírozott, nálunk azonban megszaporodtak az eladott labdák, és bizony támadásban semmi sem akart összejönni. Nem is csoda, hogy azért nagyokat nyeltünk amikor azt láttuk, hogy tíz perc után tizenhárom pontos hátrányban vagyunk. A második játékrész aztán azért már változást hozott a játékunkban. Egyre összeszedettebbek lettek az támadásaink, így apránként elkezdtük ledolgozni a tetemes különbséget. Mondhatni, ez sikerült is, hiszen a félidőhöz érve már csak hét pont volt a hátrányunk – az azonban biztos volt, hogy pokoli nehéz második húsz perc vár ránk. (Félidő: 40-33)

Így is lett. A harmadik negyed tipikus „húzd meg, ereszd meg” játékot hozott. Hol feljöttünk 2-3 pontra, hogy elhúzott a Berény tízzel. Az egyenlítés, a fordítás azonban csak nem akart összejönni. Pedig bizony mindennel megpróbálkoztunk. Amikor Harazin Tamás érezte, hogy talán ma a társaknak nem megy annyira, ő állt a csapat élére, és egymás után dobálta a kosarakat a palánk alól. Ez is arra volt azonban csupán elég, hogy az utolsó negyed előtt egy pontot faragjunk a differenciából.

Ahol aztán csak nem akart jönni a várva várt áttörés. Ahogy haladt előre az idő, rendre sikerült látótávolságon belülre kerülnünk, de amint esély nyílt volna a fordításra, mindig jött egy hazai kosár. Sajnos ezen az estén ez már nem is változott. A legvégén még egyszer sikerült három pontra zárkóznunk, hála Budimir tripláinak, de ez volt a maximum. A hajrát a hazaiak jobban bírták ezúttal idegekkel, így sajnos vereséget szenvedtünk a Jászberény otthonában.

Folytatás: jövő szerdán – 2018.02.07. 18:00 órakor  a Lauberben, a MAFC ellen...

Csirke Ferenc: - Gratulálok a Jászberénynek. Jól kezdtünk, de az első negyed második felében nagy hátrányt szedtünk össze. A mérkőzés hátralévő részében sikerült visszajönni kétszer is a meccsbe, de amikor fordítani tudtunk volna akkor mindig rossz döntést hoztunk.