Egy jó félidő kevés volt

2018.03.03 21:23NBI A

Az első félidőben még vezettünk az Alba Fehérvár otthonában, a nagyszünet után azonban beindult a fehérvári henger, simán nyertek is a hazaiak.

Alba Fehérvár - Pécsi VSK-VEOLIA 92-71 (20-20, 14-19, 32-25, 26-17)
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 18. forduló. Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok

Alba: Hill 9, Simpson 3/3, Mohammed 1, Lóránt 21/6, Keller 10. Csere: Pointer 14/3, Horton 19, Kovács Á. 8, Filipovity 7/3. Vezetőedző: Dzunics Branyiszlav. PVSK: Durham 16/9, Brooks 10/6, Antóni 20/12, Bíró O. 2, Sarlija 13. Csere: Demeter, Simon K. 4/3, Harazin 6. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Nem ígérkezett éppenséggel könnyűnek az Alba Fehérvár elleni bajnokink Székesfehérváron. A címvédő ellen, pláne idegenbe persze sosem könnyű, úgy meg aztán főként, ha két alapember is hiányzik a csapatból. Supola Zoltán mellett ugyanis ezúttal csapatkapitányunk, Veljko Budimir sem állt Csirke Ferenc rendelkezésére.

Ott volt viszont a pályán új szerzeményünk, Devin Brooks. És ha már ott volt, az első negyedben edzőnk szinte végig fent is hagyta a parketten. Persze nem is volt oka lehozni, jól ment ugyanis együttesünknek. Ott lihegtünk ugyanis az Alba nyakában, tíz perc után 20-20 volt az állás. Aztán elkezdtek beesni a hármasaink az első szünet után, Brooks, Simon és Durham is beköszönt, és mire kettőt pislogtak a hazaiak, máris 33-22 volt az állás – a javunkra! Persze, mielőtt azt hihettük volna, hogy már el is dőlt a meccs, a hazaiak is csináltak egy nagy sorozatot, és újra szoros lett az eredmény, 32-35-nél azonban az egyenlítés nem jött össze az Albának. Durham triplája a legjobbkor jött, így az első félidő után öt ponttal vezettünk (34-39).

A félidei pihenő után azonban sajnos nem tudtunk már ugyanazon a fordulatszámon pörögni, mint előtte. Bár Antóni révén akadt egy játékosunk, aki minden tőle telhetőt megtett, ez most kevésnek bizonyult. Az Alba Lóránttal és Hortonnal az élen a harmadik negyedben nem csak, hogy fordítani tudott, de alaposan el is lépett tőlünk, az utolsó tíz percben pedig már nem tudtunk újítani. A vége sima hazai győzelem lett, de az biztos, hogy nagyon nem kell elkenődni az eredmény miatt. Nem az Alba Fehérvár elleni meccs az, amire nagy szükségünk lesz majd a végelszámolásnál. 

Csirke Ferenc: - Két dologra készültünk, hogy ne adjunk el lehetőség szerint labdát, és ne kapjunk gyors indításokat. Huszonöt percig tudtunk partiban lenni, aztán folyamatosan gyors indításokból dobta az Alba a kosarait. Ezen kívül nem tudtunk a betöréseink után üres helyzeteket teremteni, ehelyett birkóztunk a palánk alatt. Ha ennyire fizikális hátrányban vagyunk, akkor nem tehetjük meg, hogy kevés faulttal játsszuk le a meccset. Nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk.

Pécsi VSK-Veolia (@pvskpanthers) által megosztott bejegyzés,