Győztünk Egerszegen!

2018.03.21 20:31NBI A

Egy végig szoros mérkőzésen, izgalmas hajrát követően, okos és koncentrált játékkal nyerni tudtunk idegenben a ZTE ellen.

ZTE KK - Pécsi VSK-VEOLIA 78-81 (21-17, 16-21, 23-23, 18-20)
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 25. forduló. Zalaegerszeg, Sport és Rendezvénycsarnok
Vezette: V.: Papp P., Hervay T., Kulcsár T.

ZTE: Kinney 18/6, Vaughn 14/6, Benke 13/6, Szabó Z. 12/6, Radics 7. Csere: Horváth Á. 8/6, Mohácsi, Mikovic 6, Kis R. Vezetőedző: Bencze Tamás. PVSK-Veolia: Durham 22/9, Brooks 21/6, Antóni 9/3, Budimir 16/3, Sarlija 4. Csere: Bíró O. 7/3, Simon K. 2, Demeter, Harazin. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Azt tudtuk előre, hogy Zalaegerszegen nem lesz könnyű dolga NB I-es csapatunknak, hiszen a Zete, főleg otthon nagyon kemény ellenfél. Az első negyedben Bencze Tamás együttese igyekezett is dominálni, ami többé-kevésbé sikerült is neki. A 21-17-es első negyedet látva persze azért nem estünk kétségbe, hiszen négy pont nem nagy különbség. Főleg, hogy a második tíz percben már fordult is a kocka, itt ugyanis már inkább rólunk szóltak a dolgok. A félidőhöz érve egy ponttal már mi vezettünk, ettől azonban közel sem bízhattuk el magunkat. Már csak azért sem, mert ebben a szezonban már nem egyszer fordult elő, hogy egy jó félidő után jön a rövidzárlat.

Ezúttal is jött, de szerencsére most nagyon rövidre sikerült. A ZTE ugyan a nagyszünet után próbált egyel nagyobb fokozatra kapcsolni, de Durham, Brooks és Budimir által hajtott csapatunk felvette a ritmust, és ott tudott maradni a hazaiak nyakán. Sőt, az utolsó negyedre már úgy fordulhattunk, hogy ha csak egyetlen pontocskával is, de megint előrébb jártunk. A szoros, egy-egy pont ide, vagy épp oda játék egészen az utolsó percekig folytatódott, így egyre inkább kezdett körvonalazódni, hogy hasonló lehet a meccs zárása, mint a két csapat pécsi összecsapásán, könnyedén el tudtuk képzelni, hogy megint egy pont fog dönteni. Nos, végül nem így lett – hála Istennek. Nyertünk ugyanis három ponttal, ami két dolog miatt is nagyon értékes. Egyrészt Egerszegen győzni mindig nagy szó, másrészt az egymás elleni összevetésben ezzel mi vagyunk a jobbak, hogy ugyan olyan győzelem-vereség-számmal zárjuk az alapszakaszt, mint a Zalaegerszeg, akkor a zalaiak elé kerülnénk a tabellán.

Csirke Ferenc: - Az egylabdás mérkőzésen abban voltunk jobbak, hogy szigorítottunk a védekezésen. Erre hívtam fel a csapat figyelmét is: ebben a bajnokságban nem lehet csak jó támadójátékkal nyerni. Egerszegen ráadásul nem könnyű feladat ez, de most sikerült. Szombaton a Sopron jön, dolgozunk tovább, hogy minél jobb helyzetben kezdjük a középszakaszt.

---
A teljes mérkőzés megtekinthető. Forrás: ZalaSport.hu

---