Budimir nagy napja volt!

2018.03.29 21:11NBI A

Három negyeden át remekül játszottunk a Körmend ellen, a vége mégis izgalmas lett, de hála Veljko Budimir 31 pontjának és vasidegeinek, csodálatos győzelmet arattunk hazai pályán!

Pécsi VSK-VEOLIA - Egis Körmend 89-77 (17-15, 28-22, 28-17, 16-23)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 21. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2200 néző
Vezette: Pálla, Ádám J., Frányó. 

PVSK-Veolia: Durham 21/9, Brooks 11/3, Antóni 12/6, Budimir 31/12, Sarlija 6. Cs.: Simon K., Supola 6/6, Harazin 2, Bíró O.. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Körmend: Wright 5, Hollins 17/9, Ferencz 15/15, Davis-Smith 6/6, Horti 3/3. Cs.: Halász 5/3, Csorvási 8, Fanning 18/3, Tuoyo. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

A cél egyértelmű volt: jó szájízzel, győzelemmel szerettünk volna elmenni az ünnepi hosszú hétvégére. Az más kérdés, hogy azért ez nem ígérkezett épp könnyű feladatnak, hiszen a Körmend volt az ellenfelünk. Aztán azért amikor eltelt bő öt perc a meccsből és 13-6-ra vezettünk, Gasper Potocnik pedig időt kért, máris egyel közelebbinek tűnt ez a lehetőség. Persze azért gyorsan kiderült, hogy nem eszik olyan forrón a kását, hiszen az első negyed végéhez közeledve a Körmend a csereként beálló Fanninggel az élen szép lassan feljött a nyakunkra, még ki is egyenlített, azonban Harazin ziccere azt jelentette, hogy tíz perc után azért nálunk volt az előny.

A kisszünet után pedig Durham gondoskodott arról, hogy a vendégek időkérése gyorsan elmenjen, hiszen két hármast vágott be lezseren egymás után. az előnyünk pedig fokozatosan kezdett nőni. Brooks középtávolról magabiztos volt, védekezésben pedig nagyon jól hoztuk el a lepattanókat, nem is csoda, hogy szinte észre sem vettük, de máris tízzel vezettünk. Ez az előny pedig úgy tűnt, ki is tart a félidő végéig. Ha a közte tíz végül nem is lett meg, azért 45-37-re vezettünk a nagyszünetben.

És bizony most nyoma sem volt annak a kezdésnek a második félidőben, ami ebben a szezonban már oly sok fejfájást okozott. Olyannyira nem, hogy 11-0-val indítottuk a harmadik negyedet! Sőt, a 34. percben már 59-39 volt az állás a javunkra Durham triplája után. Az pedig végképp feltüzelte a szurkolóinkat, amikor jó egy percen át támadhatott a Körmend, de képtelen volt pontokat szerezni, Marino Sarlija ugyanis pompásan védekezett, ha kellett Csorvási, de ha az élet épp úgy hozta, az aprócska Wright ellen is. Aztán Brooks úgy szerzett végül labdát, hogy egy „esernyő-csellel” küldött el két körmendit, Antóni pedig ziccerezhetett a végén, 63-41-nél pedig jött is Potocnik második időkérése a negyedben. Bár ez valamelyest használt is a vendégeknek, elkezdtek ugyanis Hollins révén betalálni kintről, de képtelenek voltak minket megtörni, mindig jött egy pazar védekezés, egy velőtrázó trojka vagy épp egy szépen végigjátszott támadás, így a közel húsz pontos fórunk megmaradt a záró felvonásig.

Ami azonban nem úgy kezdődött, ahogy azt megálmodtuk, Csirke Ferencnek elég gyorsan bele is kellett nyúlnia a meccsbe, hiszen szűk két perc alatt nyolc pontot faragtak a körmendiek a hátrányukból, mi pedig nem találtunk be egyszer sem. És bizony úgy tűnt, hogy nagyon hosszú lejtőre kerültünk, ugyanis 73-67-nél ismét időt kellett kérnie Csirkének. Érezhetően itt már inkább az volt a fontos, hogy kicsit megnyugtassa játékosait, mert mintha kicsit rágörcsöltek volna Durhamék arra, hogy csak nem akar megszületni az első pontunk a negyedben. És lám, be is jött a kis nyugtatás, Antóni ugyanis rögvest bevert egy hármast! Igaz, Ferencz visszakézből válaszolt is, és egyre izgalmasabbá vált a meccs, 79-75-nél bizony már minden hazai szurkoló pulzusa a plafont verdeste. Aztán másfél perccel a vége előtt Budimir egy hármassal, majd két hibátlan büntetővel járult hozzá a drukkerek szívének egészségéhez. Sőt, jött tőle két újabb büntető, 86-77-nél pedig, már az utolsó percen belül fellélegezhettünk végre. A pontot az i-re Budimir tette fel, aki még egy tíz méteres, dudaszós triplával robbantott egy nagyot – az utolsó tíz pontunkat így ő szerezte és 31 ponttal zárt, a végül tizenkét ponttal, 89-77-re megnyert meccsen!

Így pedig bizony jó szájízzel mehetünk a húsvéti hosszú hétvégére.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a csapatomnak és a szurkolóinknak is, úgy érzem nagyon sokat segítettek a mai napon. Mindenki motivált volt  a csapatban és megcsináltuk azt a kemény védekezést, amit  az alapszakaszban mindig alkalmaznunk kellett volna. Ezt mutatja az is, hogy csak 77 pontot engedélyeztünk a Körmendnek. A negyedik negyed elején megint voltak hullámvölgyeink, de a vendégek feltámadását visszavertük, és nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg. Az már biztos, hogy 50%-os alapszakaszt produkálunk, ami a mostani kiegyensúlyozott bajnokságban egy hatalmas teljesítmény tőlünk. Köszönjük a szurkolóinknak a támogatást, nagyon boldog húsvéti ünnepeket kívánunk!

Pécsi VSK-Veolia (@pvskpanthers) által megosztott bejegyzés,