Pedig jól indult...

2018.04.04 21:10NBI A

Az első negyed után még vezettünk Szombathelyen, végül azonban nem adott esélyt a Falco KC.

Falco KC Szombathely - Pécsi VSK-VEOLIA 80-61 (20-23, 26-14, 18-13, 16-11)
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 23. forduló. Szombathely, Aréna Savaria
Vezette: V.: Benczur, Boros, Kulcsár.

Falco: Govens 13/6, Perl 15/3, Váradi 14/12, Boriszov 3/3, Taylor 14. Csere: Norfleet 16/9, Pusztahvar 3/3, Tóth N. 2, Durázi, Kucsora, Hódi. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. PVSK-Veolia: Durham 15/6, Brooks 7, Antóni 5/3, Budimir 11, Sarlija 12. Csere: Simon K. 3/3, Harazin 2, Bíró O. 4, Supola, Demeter 2, Krnjajski, Dragasevics. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Olyasmi kezdésről álmodoztunk, mint amit bemutattunk szerda este Szombathelyen a Falco ellen. Sarliját sorozatban tudta megjátszani a palánk alatt Durham és Brooks, közben pedig szépen szedegettük a védő-lepattanókat is. Az előny nálunk volt, ráadásul meglehetősen magabiztos játékkal rukkoltunk elő. Igaz ugyan, hogy a Falco a negyed vége felé elkezdte megtalálni a dobóformáját, de óriási nyomás mégsem nehezedett ránk. Aztán a második tíz perc elején megtorpantunk kicsit, jött pár rossz döntés támadásban, labdákat szerzett a hazai gárda, könnyű kosarakat dobott és még két tripla is behullott, és mire eszméltünk, a három pontos vezetésünk már közel tízpontos hátrány volt. Csirke Ferenc folyamatosan rotálta csapatunkat, egyrészt kereste az ideális ötöst, másrészt igyekezett minden kulcsjátékosunkat frissen tartani. játékrész közepéhez érve a nagy lejtmenetet sikerült is megállítani, igaz megközelíteni már nem nagyon tudtuk a Perl és Norfleet által hajtott Falcot.

A második félidőben pedig már szinte végig a hazaiak domináltak. Talylorral nem nagyon tudtunk mit kezdeni a palánk alatt, amikor pedig nem ő kapta meg a labdát, Váradi, Norfleet vagy épp Perl dobálta be a hármasokat. Nálunk sajnos a jó első negyedből már nem sokat tudtunk visszahozni, igaz egészen az utolsó negyed derekáig benne volt a levegőben, hogy egy jó szériával szorossá tegyük a meccset. Ez most végül nem jött össze, így az utolsó három percre már Krnjajski Borisz, Dragasevics Veljko és Demeter Attila is pályára került nálunk, de Szrecsko Szekulovics is felküldte fiatal tehetségeit.

Vereséggel zártuk tehát az alapszakaszt, így a nyolcadik helyen fejeztük be a bajnokság első etapját. Ezzel az is eldőlt, hogy szombaton 18 órakor a Kaposvár ellen kezdjük meg a középházi középszakaszt a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a Falcónak, megérdemelten nyert. Mi alapvetően már a középszakaszra készülünk, szombaton a Kaposvár érkezik. Az alapszakaszban ötvenszázalékos teljesítményt nyújtottunk, ez szerintem szép eredmény. És arra is büszke vagyok, hogy mi adjuk a második legtöbb magyar játékpercet.

A bajnokság a középszakasszal folytatódik, amely felső-, közép-, és alsóházra tagolódik. A középszakaszban minden csapat oda-visszavágót játszik a vele azonos házban lévő együttessel. A csapatok viszik magukkal az alapszakaszban elért eredményeiket. A felsőház csapatai már biztos résztvevői a nyolccsapatos rájátszásnak, a középházi gárdák biztos bennmaradók, közülük hárman a rájátszásba is bekerülnek. Az utolsó négyes a kiesés elkerülésért küzd.

Felsőház: Szolnoki Olaj, Falco KC, Alba Fehérvár, Egis Körmend, Kecskemét. Középház: Paks, Zalaegerszegi TE, Pécsi VSK-Veolia, Kaposvári KK, SZTE-Szedeák. Alsóház: Jászberény, DEAC, Sopron KC, MAFC.