Beleszaladtunk a késbe

2018.04.11 20:06NBI A

A Szeged külső dobásaival az első negyedben szétzilálta a védekezésünket, a tetemes hátrányt pedig később már nem tudtuk ledolgozni, huszonhárom pontos vereséget szenvedtünk a Tisza-partján.

SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-VEOLIA 80-57 (33-13, 12-13, 13-15, 22-16)
Férfi Kosárlabda NB I. középszakasz, 2. forduló. Szeged, Városi Sportcsarnok, 800 néző
Vezette: Földházi T., Balog Gy., dr. Mészáros B.

Szeged: Fortune 5/3, Boltics 5/3, Csirics 21/15, Juhos 9/3, Sulovics 13. Csere: Révész 6, Wirth 12/9, Kovács Á. 4, Vágvölgyi 3/3, Mike, Bonifert 2, Kerpel-Frónius. Vezetőedző: Andjelko Mandics. PVSK-Veolia: Durham 13/3, Brooks 2, Antóni 2, Budimir 17/6, Sarlija 6. Csere: Simon K. 4, Supola 3/3, Bíró O. 4, Harazin 4, Demeter 2, Krnjajski. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Az biztos, hogy Csirke Ferenc nem ilyen kezdést álmodott meg a Szeged ellen. Merthogy a SZTE kosarasai, volt játékosunk, Andrija Csirics vezérletével gyakorlatilag mindent bedobtak, amit csak ráemeltek, erre pedig nem nagyon volt válaszunk. Tíz perc alatt hat hazai tripla, és mire észbe kaphattunk volna, már 33-13 volt az állás. Idegenben pedig egy ilyen kezdés nem sok jóval kecsegtet. Bizony, az is benne volt ekkor a pakliban, hogy egy nagyon súlyos vereség is lehet a vége, de szerencsére azért sok tekintetben sikerült rendezni a sorokat a folytatásra. A védekezésünk például a második és harmadik negyedben teljesen rendben volt, ebben a húsz percben összesen jóval kevesebb pontot kaptunk, mint az első negyedben. 

Sajnos azonban a támadásainkból ezúttal hiányzott az átütő erő. Bár a nagyszünet után volt egy pillanat amikor úgy tűnt, talán sikerült szorossá tenni a meccset, sikerült tíz pont közelébe kerülnünk, de a legrosszabb pillanatokban jött újra és újra egy-egy lélekromboló tripla a szegediektől. Az utolsó negyed végéhez közeledve pedig, amikor még mindig egy húszassal vezetett az SZTE, már Csirke Ferenc is érezte, hogy felesleges a további erőlködés, inkább be is küldte Demeter Attilát és Krnjajski Boriszt is a pályára. Végül 23 ponttal nyert a Szeged, ami persze nagyon fájó, de mivel az alapszakaszban kétszer már megvertük a Tisza-partiakat, az egymás elleni összevetésben még mindig jobban állunk nálunk, ami a középszakasz végén azért még jól jöhet majd.

Folytatás: vasárnap 18:00 órakor, a ZTE csapatát fogadjuk a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Csirke Ferenc: - Álmos kezdésünket kihasználta a Szeged, és tíz perc alatt húsz ponttal elhúzott. Gyenge védekezésünkre jellemző, hogy két személyi hibával játszottuk végig az első negyedet, miközben harminchárom pontot kaptunk. A középső játékrészekben rendeztük védekezésünket, ám amikor felzárkózhattunk volna, újabb buta hibákat követtünk el. Megérdemelten nyert a Szeged. Holnaptól a hazai ZTE elleni meccsünkre készülünk.