Okos végjáték, szép győzelem

2018.04.15 20:54NBI A

Bár az utolsó negyed elejéig szoros volt a Zalaegerszeg elleni hazai meccsünk, a záró tíz percben nagyon jól játszottunk, és a 33 pontig jutó Devin Brooks vezérletével legyőztük a Zetét.

Pécsi VSK-VEOLIA - ZTE KK 106-95 (23-26, 34-22, 16-30, 33-17)
Férfi Kosárlabda NB I. középszakasz, 3. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2000 néző
V.: Tőzsér, Jakab L., Goda. 

PVSK-Veolia: Durham 20/3, Brooks 33/12, Antóni 8/6, Budimir 22/12, Sarlija 7. Csere: Supola 7, Harazin 8, Simon K. 1, Bíró O.. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Zalaegerszeg: Kinney 9/3, Vaughn 22/9, Benke 13/3, Szabó Zs. 14/12, Radics 11. Csere.: Hortváth Á. 9/9, Mohácsi 5/3, Kis 3/3, Mikovic 9. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Néhányak fejében még biztosan ott volt a Szegeden elszenvedett nagy különbségű vereség, de azok a párak szerencsére nem a pályán voltak. Merthogy játékosaink a Zete ellen lendületesen, és ami nagyon fontos, jó dobókedvvel és formával kezdtek. Aztán 8-5-ös vezetésünk után kicsit megtorpantunk, Szabó Zsolt kétszer is betalált kintről, 8-13-nál pedig Csirke Ferenc gyorsan időt is kért, még ha nem is jártunk az első negyed felénél. Ez pedig hatásosnak bizonyult, gyorsan jött is az egyenlítés, aztán bár a ZTE ismét ellépett pár ponttal, de Broosk triplája majd Harazin ziccere már vendég-időkérést eredményezett az első negyed utolsó percében. Ott is használt a pauza, ugyanis Horváth távoli dobásával az első tíz percet végül a vendégek nyerték három ponttal.

Utána pedig bizony szinte az egész második negyedben érlelődött bennünk az érzés, hogy ez egy ugyanolyan meccs lesz, mint a két csapat alapszakaszbeli mindkét egymás elleni összecsapása. Hihetetlenül szoros, ahol két-három pontos előny is már nagyon megbecsülendőnek számít. A félidőhöz közeledve aztán úgy tűnt, hogy egy kicsit talán mégis meg tudunk lépni, egyre jobban jöttek be a támadásaink, a vendégek pedig nem tudtak mit kezdeni, nem maradt ugyanis több időkérésük. Amikor 51-43-nál jártunk azonban a ZTE két kivédekezett támadásunk után is betalált. A hajrá viszont így is a miénk lett, és Brooks dudaszós duplájának hála kilenc ponttal vezettünk a félidőben.

Ráadásul egy Antóni-kosár nyitotta a második félidőt! Mielőtt azonban hátradőlhettünk volna, a harmadik negyed elején a Zete csinált egy 7-0-s szériát, így gyorsan jött az első időkérésünk is. Innentől kezdve pedig a játékrész zömében 5-6 ponttal vezettünk. Mi nem tudtunk jobban ellépni, a ZTE nem tudott közelebb jönni – aztán a negyed végén változott valami, igaz mi nem annyira örültünk neki. A vendégek előbb kiegyenlítettek, majd Vaughn hármasával a vezetést is visszavették. Össze azért nem törtünk ettől, de egy kicsit megfogott minket a vendégek fordítása, ráadásul Vaughn a negyed végén még egyszer betalált távolról, 73-78-ról vágtunk neki a záró felvonásnak.

Ami úgy kezdődött, mintha hirtelen a csodás álomban találtuk volna magunkat: Brooks másfél perc alatt bevágott két triplát, letépett egy lepattanót, majd lefutott mindenkit és egy duplával visszavette a vezetést is csapatunknak! Sőt, kisvártatva Durham is rátett erre egy lapáttal, így már négy pont volt az előnyünk, amit ráadásul apránként még növeltünk is. Négy perccel a vége előtt már 95-85 volt ide, innen pedig már nem hagytunk levegőt az ellenfélnek. Okos, taktikus, helyenként látványos játékkal tartottuk a közte tízet, és végül száz dobott pont fölött zárva nyertük meg ezt a nagyon fontos hazai meccset!

Nem sok mást lehet ilyenkor mondani, mint azt, hogy: Szép volt fiúk!

Csirke Ferenc: - Sikerült egy fontos meccset megnyerni, amelyen sok pontot dobott mindkét csapat. Szerencsére voltak nálunk ragyogó egyéni teljesítmények, ez a kosárlabda sava-borsa és ez vezetett a mai 100 pont feletti győzelmünkhöz. Köszönjük a szurkolók támogatását. Szerdán Pakson folytatjuk.
 

Pécsi VSK-Veolia (@pvskpanthers) által megosztott bejegyzés,