Magabiztos győzelem

2018.05.02 21:21NBI A

Tíz ponttal vertük hazai pályán a Szegedet, pont úgy, ahogyan egy play-offba jutó csapathoz illik.

Pécsi VSK-VEOLIA - SZTE-Szedeák 97-87 (31-24, 31-24, 28-28, 19-17)
Férfi Kosárlabda NB I. középszakasz, 6. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1500 néző
Vezette: Tőzsér, Török, Esztergályos. 

PVSK-Veolia: DURHAM 27/6, Brooks 10, ANTÓNI 17/15, BUDIMIR 18/3, Harazin 5. Csere: SUPOLA 13/9, Bíró O. 5/3, Simon K. 2, Demeter, Kővágó-Laska, Krnjajski, Dragasevics. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Szeged: Boltics 12/3, WIRTH 17/9, Vágvölgyi 11/6, KOVÁCS Á. 13, SULOVICS 16/6. Csere: Mike 3/3, Bonifert 6, Révész 4, Kerpel-Frónius 5/3, Mayer, Meleg, Goldring. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Az egyik legfontosabb célunkat már akkor elértük, amikor még el sem kezdődött a Szeged elleni mérkőzésünk, hála a Paks győzelmének a Kaposvár ellen, biztossá vált ugyanis helyünk a legjobb nyolc között.

Talán emiatt, de egy kicsit tompábban is kezdtünk a meccsen, az SZTE pedig ezt igyekezett is kihasználni. Három pontnál jobban azonban nem engedtük elhúzni az ellenfelet, és ahogy kezdett bemelegedni a motor nálunk, úgy jöttek egyre-másra a kosaraink is. Antóni, Supola, majd Bíró is betalált kintről, és az első negyed végéhez közeledve egyértelművé kezdett válni, hogy ez a találkozó nem a védekezésről fog szólni. Potyogtak a pontok rendesen, de hála Istennek mi azért pontosabbak voltunk. Hét ponttal vezettünk tíz perc után, és a második játékrész elején úgy festett, hogy lehet ez sokkal több is. Mielőtt azonban lendületbe jöhettünk volna, a vendégek kezdtek el nagyobb sebességgel játszani, aminek köszönhetően nem csak megközelítettek minket, de  a vezetést is átvették. Ettől azonban nem ijedtünk meg, egy időkérés után gyorsan visszaállítottuk a világ rendjét, sőt az első félidő legvégén Brooks kosarával már ismét nyolccal vezettünk.

A második félidőben aztán a két húzóemberét, Juhost és Csiricset nélkülöző Szeged, fiataljaival is a nyomunkba eredt, és elkezdődött egy igazi pisztolypárbaj. Azt figyelhettük, hogy melyik fél eredményesebb távolról, sorra jöttek ugyanis a triplák mind a két oldalról. Ebben a műfajban viszont nehéz minket megverni, ha belejövünk, márpedig Antóni Csanád nagyon belejött, dobott is gyorsan három trojkát, a csapatunk pedig összesen hatot. Csak a harmadik negyedben. Hiába próbált tehát közelebb jönni az SZTE, nem hagytuk magunkat. A záró felvonásban pedig már kicsit talán hitehagyottá is vált ellenfelünk. Jócskán tíz fölé nőtt az előnyünk, ebben pedig Antóni mellett oroszlánrészt vállalt Durham és Supola is. A végén az is belefért, hogy az utolsó két percet a Krnjajski, Supola, Dragasevics, Demeter, Kővágó-Laska ötössel játsszuk le. A száz dobott pont ugyan végül nem jött össze, és a Szeged egy kicsit kozmetikázott is a végén, de 97-87-es végeredmény, a tízpontos győzelem tipikusan az az eredmény, amit felesleges magyarázni.

Csirke Ferenc: - A Szeged ismét bizonyította, hogy nem véletlenül nyerte meg az U20-as bajnokságot. Nem látszott az a tűz fiúkon, mint Pakson, vagy Kaposváron. Kicsit talán megkönnyebbültek, hogy már kedden bejutottunk a legjobb nyolc közé. Ha valaki nem kellő koncentrációval kezd, onnan nehéz visszajönni. A középszakaszban a hatodik hely megszerzése a célunk, ezért motiváltabban kell játszanunk a további két fordulóban.
 

Pécsi VSK-Veolia (@pvskpanthers) által megosztott bejegyzés,