Kár a harmadik negyedért

2018.05.06 22:25NBI A

Az első félidő remek játékát követően a nagyszünet után tíz percnyi rövidzárlat megpecsételte a sorsunkat Zalaegerszegen.

ZTE KK - Pécsi VSK-VEOLIA 87-74 (18-19, 14-21, 35-14, 20-20)
Férfi Kosárlabda NB I. középszakasz, 7. forduló. Zalaegerszeg, Sport és Rendezvénycsarnok

ZTE: Kinney 14/6, Vaughn 18/12, Benke 12/6, Szabó Zs. 14/3, Radics 22. Csere: Horváth Á. 3/3, Kis, Mohácsi 2, Mikovics 2, Doktor. Vezetőedző: Bencze Tamás. PVSK-Veolia: Durham 6, Brooks 16, Antóni 15/9, Budimir 12/3, Harazin 17/3. Csere: Supola, Bíró O. 6/6, Simon K. 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Tudtuk, hogy nehéz lesz, de még azzal is nagyjából tisztában lehettünk, hogy szoros is lesz. Nos, a ZTE elleni idegenbeli mérkőzésünk első két negyede igazolta e két várakozásunkat.

Bár a mi játékunkra nem igazán lehetett panasz, ellépni a Zetétől mégsem tudtunk, mert bizony Radics alapos munkát végzett a palánkok alatt. Még szerencse, hogy Antóni Csanád ott folytatta, ahol a Szeged ellen abbahagyta – két nagyon szép triplával csendesítette el az egerszegi szurkolókat. Az első negyed után pedig egy ponttal mi vezettünk. A második tíz perc pedig egyre biztatóbb képet festett. Miközben a hazaiak részéről Benke próbált meg nagyobb sebességre kapcsolni, addig nálunk Brooks látta úgy, hogy eljött az ő ideje. Bátran egy-egyezett, a betörései rendre eredményesek is voltak, és az ő nyolc pontjának, valamint Bíró két hármasának köszönhetően a félidő végére nyolcpontos előnyt harcoltunk ki.

A nagyszünet után aztán jött a feketeleves. A Zete óriási elánnal kezdte a második félidőt, nyolc pontjukra csak kettővel tudtunk válaszolni, Csirke Ferencnek időt is kellett kérnie. Ez azonban nem sokat segített. A ZTE robogott tovább, Vaughn, Szabó és Horváth is dobálta a hármasokat, a pofás kis előnyünkből pedig egyre nagyobb hátrány lett. A hazaiak húsznál is többet vertek ránk a harmadik negyedben – az egyetlen szívünknek kedves jelenet a negyed végi dudaszó pillanatában behullón Harazin-tripla volt. Amit egész pályáról, egy kézzel dobott be. Ekkor azonban már 13 pontos hátrányban voltunk. Az utolsó tíz percben pedig akárhogy is próbálkoztunk ennek a csökkentésével, sehogyan sem akart összejönni. Véghül épp ennyivel, 13 ponttal nyerte meg a meccset a ZTE, ami azért különösen fájó, mert a középszakasz végén egy esetleges pontegyenlőségnél az egymás elleni eredmények a kék-fehéreknek kedveznének. 

Ezért aztán ne is foglalkozzunk mással, mint azzal, hogy szerdán hazai pályán legyőzzük a Paksot. Akkor sokkal kevesebb lesz a számolgatnivaló.

Csirke Ferenc: - Két fontos momentumot tudok kiemelni. Az egyik, amikor a harmadik negyedtől nekiálltunk egyénieskedni, ezt követően rengeteg gyors indításból kaptunk gólt. A második pedig az, hogy a zalaiak húsz támadólepattanót szedtek, ez a két tényező nagyban befolyásolta a meccs végkimenetelét. Szerdán nyernünk kell a Paks ellen.