Rövid paddal is nyertünk

2018.09.11 21:22NBI A

Első idegenbeli felkészülési meccsünket is behúztuk, tizenhét ponttal győztük le a Paksot.

Atomerőmű SE - Pécsi VSK-VEOLIA 80-97 (20-25, 26-28, 14-25, 20-19)
Férfi kosárlabda, felkészülési mérkőzés. Paks, ASE Sportcsarnok, 100 néző

A PVSK-Veolia csapata: Pongó 15/6, Taylor 32/9, Csirics 10/6, Budimir 17/6, Alston 4. Csere: Antóni 4, Olasz 6, Simon K. 9/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

A bajnoki felkészülés során most először léptünk pályára idegenben, a Paks vendégei voltunk ma este. Úgy utaztunk el az atomvárosba, hogy meglehetősen szűk rotációval készülhettünk a meccsre. Horti Bálint válogatott kötelezettségei miatt nem tarthatott velünk, míg az NB I. B-s bajnoki rajtra készülő játékosainkat ezúttal nem vitte el a szakmai stáb. A Paks is tartalékosan állt fel, a nemzeti csapatokban szereplő kosarasok ott sem álltak rendelkezésre.

Alapvetően végig uraltuk a meccset, nem nagyon akadt olyan pillanat, amikor ne vezettünk volna. Az első negyedben azért volt egy pillanat, amikor a szívünkhöz kaphattunk, hiszen Justin Alstont egy rossz mozdulat után kellett lesegíteni a pályáról, ő már vissza sem tért oda. Bokasérülést szenvedett centerünk, de úgy tűnik, csak pár nap pihenésre lesz szüksége. Nélküle tehát a meccset gyakorlatilag hét emberrel játszottuk végig, de ezt a feladatot is megoldotta az együttes, amelyből ezen az estén Kameron Taylor emelkedett ki, hiszen 32 pontot dobott az ASE ellen.

Csirke Ferenc: - A támadójátékunk nagyjából rendben volt, bár kicsivel több egyénieskedést véltem felfedezni, mint az eddigi meccseinken. A védekezésünkkel ugyanakkor nem vagyok elégedett, igaz a sok edzés miatt érezhető volt, hogy egy kicsit fáradtak a fiúk. Ez a Pakson is érződött, talán ezért is lett ilyen sokpontos végül ez a meccs.