Teperni kell a bentmaradásért

2018.09.13 20:00NBI B

Alaposan átalakult és megfiatalodott az NB I. B Piros csoportjában szereplő csapatunk, a PVSK-Kronosz Kiadó, amelynek célja az, hogy bentmaradást érő helyen zárja a hamarosan rajtoló bajnokságot.

A csapatunk vezetőedzőjével, Juhász Olivérrel beszélgettünk.

Nagy volt a mozgás a játékoskeretben a nyáron. Hogyan változott a csapat?

Gyakorlatilag elmondhatom, hogy a tavalyi kezdő ötösünkből hárman távoztak, hiszen Krnjajski Borisz, Dragasevics Veljko és Kővágó-Laska Márk is eligazolt. Helyettük érkezett Olasz Ádám, illetve főként az U18-as csapatból kiöregedő fiatalokkal töltöttük fel a keretet. Az biztos, hogy idén még fiatalabb csapatunk lesz, mint az előző szezonban.

És milyen célokkal fogtok nekifutni így a szezonnak?

Tavaly ugye úgy vágtunk neki a bajnokságnak, hogy ne essünk ki. Na most idén pontosan ugyanez lehet a célunk. Alapvetően a legfontosabb az lesz idén, hogy a fiatal kosarasaink erős ellenfelekkel játsszanak, tapasztalatot gyűjtsenek, hozzászokjanak ahhoz, hogy milyen felnőttek ellen játszani.

És milyen lesz a mezőny?

Az már látszik, hogy az NB I. B Piros csoportja idén még erősebb lesz, mint az előző szezonban. Jó példa erre, hogy első ellenfelünk, az feljutó BKG-Príma SE hiába újonc, nagyon erős kerettel rendelkezik, szerintem az első hatban fog végezni. De ha megnézzük azokat a csapatokat, amelyek nem jutottak végül fel az élvonalban, az Oroszlányt, a Veszprémet, vagy az A-csoportból kieső a MAFC-ot, akkor azt láthatjuk, hogy mindenhol légiósok és korábbi A-csoportos kosarasok szerepelnek. Az biztos, hogy nagyon kell majd tepernünk a bentmaradásért.

Tavaly több játékosod gyakran feljátszott az NB I-ben szereplő PVSK-Veoliába. Ez most hogyan fog kinézni?

Most inkább arról beszélhetünk, hogy ki lesz az, aki majd lejátszik hozzánk fentről. Benke Krisztián, Bíró Levente és Berkics Bence a nyáron felkerült az NB I-es csapatunk keretébe, ők már nem is velünk, hanem a nagyokkal edzenek. De persze ők többnyire az NB I. B-ben fognak pályára lépni. Mellettük úgy tűnik, hogy Popgyákunik Balázst és Olasz Ádámot is megkapjuk majd a B-s bajnokikra. Ezen felül pedig a már korábban említett sok-sok fiatal, 1999-2000-es születésű játékos lép pályára.

---
PVSK-Kronosz Kiadó - 2018-19 NB I. B-csoport, alapszakasz - Program a táblázatban.