A kupagyőztes ellen bizonyíthatunk

2019.03.14 19:26NBI A

A Falco elleni múlt heti vereséget követően ismét hazai pályán játszunk a hétvégén, szombaton ugyanis a bajnoki listavezető, kupagyőztes Szolnoki Olaj KK-t fogadjuk.

Amikor egy csapat egymás után a Falcoval és a Szolnokkal mérkőzik meg, nem a „könnyű sorsolás” kifejezés szokott eszünkbe jutni. Ugyanakkor az, hogy könnyű, avagy épp nehéz-e a sorsolásunk, jelen pillanatban másodlagos kérdés, ugyanis viharos gyorsasággal közeledik az alapszakasz vége, és most bizony tényleg minden egyes meccsünknek hatalmas jelentősége lehet. Akkor is, ha a sokkal esélyesebb, a tabella élén álló Olaj látogat hozzánk szombaton. Az is igaz ugyanakkor, hogy válogatott centerünk, a közelmúltban fia születését ünneplő Horti Bálint egy kicsit másként látja a dolgot.

- Persze, hogy nagy jelentősége van minden bajnokinak, de nem csak most, hanem a szezon elején is – mondta Horti. - Éppen ezért, amikor most azt látjuk, hogy az 5-10. helyen álló csapatok között egy-két győzelemnyi csupán a különbség, akkor fájó igazán az a néhány meccs, amit egy-egy ponttal buktunk el. Persze most már csak a Szolnokra kell koncentrálni. Nem kell bemutatni őket, a friss kupagyőztes jön hozzánk. Volt változás a keretükben sérülések miatt, de így is nagyon erős csapat. Mi azért minden évben el szoktunk kapni hazai pályán néhány nagy csapatot, szóval bízok benne, hogy a szurkolóink támogatásával talán épp most az Olaj ellen jön el ennek az ideje.

Horti, a friss apuka azt is hozzátette, hogy a családja bővülésével van még egy kis pluszmotivációja is, hiszen egy kicsit az eddigieknél is jobban kell küzdenie a pályán szeretteiért. Mivel mostanában centerünk elég sok időt tölt a pályán, kíváncsiak is voltunk, hogyan bírja a terhelést.

- Azt hiszem erre szokás azt mondani, hogy pozitív fáradtság – mosolygott Bálint. - Most ezt a feladatot kell minél jobban megoldanom, és igyekszem is a lehető legtöbbet hozzátenni a csapat játékához. Ami pedig a szombatot illeti, ki tudja? Talán vissza tudunk vágni a kupában elszenvedett vereségért.

A próféta szóljon játékosunkból!

Program:

2019.03.16. 15:30 | Pécsi VSK-VEOLIA - Szolnoki Olaj KK, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 22. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

2019.03.16. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Szolnoki Olaj KK
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 22. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...