Először nyernénk a Falco ellen

2019.04.11 19:59NBI A

Szombaton jön az első hazai meccsünk a bajnokság felsőházában. A harmadik helyen álló Falcot fogadjuk, és olyasmire készülünk, ami ebben a szezonban még nem jött össze: nyerni akarunk a szombathelyiek ellen.

A Szolnokon elszenvedett szoros vereség után csak egy nagyon kicsi ideje maradt arra csapatunknak, hogy pihenjen. A bajnokság ugyanis nem áll meg, szombaton máris jön az újabb erőpróba. Ami ráadásul könnyen lehet, hogy még az előzőnél is nehezebb lesz, még úgy is, hogy ezúttal saját közönségünk előtt játszhatunk. A Falcot látjuk vendégül a hétvégén. Szentendrei Áron, együttesünk edzője világított rá egy fontos apróságra: a bajnoki mezőnyből már csak a szombathelyieké az egyetlen csapat, amelyet a most futó idényben még nem sikerült legyőznünk.

- Ez nekünk igenis extra motivációt jelent, hiszen azért az mégiscsak nagy szó lenne, ha elmondhatnánk, hogy nincs csapat az élvonalban, aki ellen ne nyertünk volna már – mondta Szentendrei. - A Falco az utóbbi hetekben egyre erősebb. Visszatért a csapathoz menet közben Govens és Perl, de a sérült Bruinsma is újra harcra kész. Még azért játékban van hova fejlődnie a Szombathelynek is, de egyértelműen felszálló ágban vannak. Már csak ezért sem lesz egyszerű ellenük játszani. Bár az most is igaz, hogy a hazai pálya előnye miatt egy kicsivel esélyesebbek vagyunk papíron.

Mondjuk a papírformával igyekszünk nem sokat foglalkozni, hiszen Szolnokon sem szólt mellettünk sok minden, mégis közel jártunk a bravúrhoz.

- Ott az lehetett a baj, hogy az első félidőben nem ittunk elég vért – magyarázta trénerünk. - Sajnos a húsz pont húsz perc alatt nagyon kevés volt, a dobószázalékunk pocsék volt. A második félidőre nem lehet panaszunk, de ilyen kezdés nem fog beleférni most szombaton sem. A szezon vége felé közeledve egyre inkább érezzük Antóni és Simon kiesését. A többieknek egyre nagyobb a terhelése, az idősebb játékosoknál oda is kell figyelni, hogy legyen elég idejük a regenerálódásra. De nem panaszkodunk, hanem megyünk előre, és igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból. Hazai pályán nagyszerű lenne, ha együtt ünnepelhetnénk a szurkolóinkkal egy győzelem után.

Vélhetően a lelátói létszámmal nem lesz gond, de klubunk vezetősége azért így is igyekszik minél nagyobb nyilvánosságot teremteni felsőházas meccseinknek. Az összes hazai meccsünkre – így már a hétvégi, Falco elleni derbire is – csapatunk valamennyi partneriskolájának 50-50 db belépőt ajánl fel. Így a létszám is még nagyobb lehet majd a Lauberben, és ki tudja, talán a fiatalok, beszippantva a kosárlabda élvonalának semmihez sem hasonlítható légkörét, épp ezért kötnek majd örök szerelmet ezzel a csodás sportággal!

Program:

2019.04.13. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Falco KC Szombathely
Férfi kosárlabda NB I. felsőház - középszakasz, 2. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmény, statisztika, illetve képek és videók a helyszínről...

---
Videó: Veljko Budimirral a Szent Margit edzésén jártunk, és jegyeket ajándékoztunk partneriskolánknak.
 

Jegyeket ajándékoztunk partneriskolánknak

Csapatkapitányunkkal Veljko Budimirral a Szent Margit edzésén jártunk, és jegyeket ajándékoztunk partneriskolánknak.

Közzétette: PVSK-Panthers – 2019. április 11., csütörtök