Összeálltunk, nyerni akarunk!

2019.05.14 19:41NBI A

A középszakasz utolsó fordulójában Jászberényben lépünk pályára, és a tét nem kicsit. Amelyik csapat nyer, pályaelőnnyel kezdheti meg a másik elleni negyeddöntős párharcot.

Egészen különleges helyzet állt elő a bajnokság rájátszása előtt egyetlen fordulóval. Mivel ugyanis az már az  utolsó meccs eredményétől függetlenül biztos, hogy csapatunk a Jászberénnyel meccselhet majd a négy közé jutásért, így a középszakasz zárókörében, épp a Jászberény ellen azért fog összecsapni a két együttes, hogy eldöntse, kié lesz a pályaelőny a negyeddöntőben. A képlet egyszerű: aki szerdán este nyer, az kezdhet hazai pályán a szombaton rajtoló playoffban. Gyakorlatilag egy plusz mérkőzéssel kibővített kieséses csata kezdete ez.

- Tényleg nem szokványos ez a helyzet, de nem is igazán ezzel kell foglalkoznunk, hanem sokkal inkább azzal, hogy ugyanazt az összeszedett, jó játékot tudjuk mutatni, ami az utóbbi hetekben jellemez minket – árulta el irányítónk, a Körmend ellen hét tripláig jutó Pongó Máté, aki a vasiak elleni teljesítményére is kitért. - Nem volt még ilyen meccsem az NB I.-ben, amelyiken ennyi hárompontost tudtam volna dobni. Nagyon jól jött ki a lépés, de szerencsére nem csak nekem, hanem igazából mindenkinek a csapatban. Nagyon jó hír, hogy az elmúlt hetek tanulsága szerint kiválóan összeállt a támadójátékunk, főleg hazai pályán nagyon sok pontot tudunk dobni. Úgy érzem, hogy most minden stimmel, szépen összeálltunk a szezon végéhez közeledve, szóval nem is lehet más a célunk szerdán, mint idegenben is legyőzni a Jászberényt.

Játékosunk azt is elmondta, úgy készülnek, hogy Coleman kivételével mindenki játszani fog a riválisnál.

- Az biztos, hogy Pitts nagyon sokat fog vállalni, éppen ezért az fontos feladatunk lesz, hogy őt le tudjuk lassítani – mondta Pongó. - Illetve a palánkok alatt is észnél kell lennünk, mert jó képességű, rutinos emberei vannak az ellenfélnek. Nem kérdés, hogy nagyon jó lenne a negyeddöntő pályaelőnnyel kezdeni. Ennek szellemében készülünk a szerdai összecsapásra. Nyerni akarunk!

Program:

2019.05.15. 19:00 | Jászberényi KSE - Pécsi VSK-VEOLIA
Férfi kosárlabda NB I. felsőház - középszakasz, 10. forduló. Jászberény, Bercsényi Tornacsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...