Visszahoztuk Pécsre a Körmendet!

2019.06.07 19:49NBI A

Szinte végig vezetve, a hibátlanhoz közeli játékkal nyertünk Körmenden, így jövő héten, már csak 2-1-es vasi előnyről folytatódik az elődöntő számunkra.

Egis Körmend - Pécsi VSK-VEOLIA 72-87 (20-27, 17-23, 17-16, 18-21)
Férfi Kosárlabda NB I. elődöntő, 3. mérkőzés. Körmend, Városi Sportcsarnok, 1600 néző

Körmend: Bradford 6, Price 24/9, Németh, Ferencz 9/3, Hammonds 16/3. Csere: Thames 3, Csorvási 14, Takács. Vezetőedző: Matthias Zollner. PVSK-Veolia: Pongó 19/15, Taylor 28/9, Antóni 10/6, Csirics 12/3, Horti 14. Csere: Wright 4, Demeter, Bíró L. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Budimir nélkül, 0-2-es hátrányból vágtunk neki a Körmend elleni elődöntős párharcunk harmadik mérkőzésének, méghozzá idegenben. Erre szokás azt mondani, hogy hálátlan feladat.

Még szerencse, hogy játékosaink egyáltalán nem így álltak hozzá a dologhoz! Nagyon gyorsan tanúlejét adták ugyanis annak, hogy nem csak beszéltek arról, hogy nem adják fel a párharcot, hanem bizony valóban foggal-körömmel küzdöttek a sikerért. Az első egy-két perc tapogatózása után ugyanis magunkhoz vettük a kezdeményezést, és miközben elől sorozatban szállítottuk a pontokat, védekezésben is úgy tűnt, hogy sikerült megtalálnunk a körmendiek ellenszerét. Nagyon agresszívan, sokat mozogva követtük pióca módjára a hazaiak legjobbjait, így hiába igyekezett sokat egy-egyezni Bradford vagy épp Price, nem mentek sokra. Nálunk pedig Taylor újra kiváló formát mutatott. Miközben sorra halászta el a lepattanókat, elől hol betörésből, hol pedig távolról operált. Ami azonban a legfontosabb: mindezt nagyon eredményesen. Az első negyed után, teljesen megérdemelten vezettünk hét ponttal. A folytatásban Ferenczék ugyan nagyon gyorsan szorossá tették a a meccset, mégis sikerült nagyon hamar kilábalnunk a rövid hullámvölgyből. A védekezésünk továbbra is remekül zárt, és közben megérkeztek Pongó és Csirics külső dobásai is. Aztán amikor Horti, szorongatott helyzetből még a palánknak háttal állva is betalált, és lassan tíz pontosra duzzadt a vezetésünk, el is kezdhettünk azon morfondírozni, hogy vajon tényleg igaz-e, amit látunk. Igaz volt! Olyannyira, hogy az első félidő vége előtt kicsivel, Pongó harmadik tripláját követően már 16 is volt az előnyünk. Ugyan ebből a nagyszünetig hármat lefaragott a Körmend, de azért a 37-50-es félidei állás így sem festett éppenséggel rosszul.

Azért, csak, hogy ne dőlhessünk hátra, már a harmadik negyed közepre faultproblémáink lettek. Előbb Taylor, majd Horti is begyűjtötte ugyanis a negyediket, így mindkettőjüket le is kellett kapnia a pályáról Csirke Ferencnek. Ez meg is érződött, a Körmend ugyanis azonnal megérezte a vérszagot. A tizenhárom pontos előnyünk pillanatok alatt nyolcra csökkent, 50-58-nál azonban befagyott az eredmény. Olyannyira, hogy bő három percen át egyetlen kosár sem esett a meccsen. Ennek persze mi sokkal jobban örültünk, mint ellenfelünk, úgy meg aztán pláne, hogy ebből a nagy hullámvölgyből mi tudtunk hamarabb kievickélni. De még hogy! Úgy, hogy Pongó és Taylor is bevágott egy-egy hárompontost. Vissza is állt a 13 pontos vezetésünk, amiből aztán a harmadik negyed végéhez érve is megmaradt 12. Az utolsó tíz percben pedig pontosan az történt a pályán, amit akartunk. Hosszú támadásokkal operálva tudtuk rendre feltörni az ellenfél védekezését, a hazaiak pedig belekerültek egy olyan spirálba, ahol már leginkább csak az erőlködésről szólt minden. Price és Bradford hiába próbálkozott bárhonnan, nem nagyon sikerült kosarakat szerezniük, mi pedig leszedtünk minden lepattanót, ahogy azt kell. A meccs hajrájához közeledve, ugyan még nem mertük elhinni, hogy tényleg meglehet a győzelem, de Taylor gondoskodott róla, hogy ne maradjon izgulni való. Jól megszórta magát az utolsó bő két percben, így végül nagyon magabiztosan, tizenöt ponttal győztük le idegenben a Körmendet. Mindezt úgy, hogy 72 ponton tudtuk tartani Ferenczéket a saját pályájukon – arról nem is beszélve, hogy az egész bajnokság során mi vagyunk az első csapat, amelyik idegenben tudta legyőzni őket.

A három nyert meccsig tartó párharcnak tehát nincs vége, az állás 2-1 a Körmend javára. Mi pedig elértük, hogy még egyszer visszahozzuk Pécsre Matthian Zollner együttesét. Hétfőn este, telt ház előtt az egyenlítésért játszhatunk!

Csirke Ferenc: - Gratulálok a csapatomnak és gratulálok ennek a kicsiny közönségünknek, akik elkísértek minket, hihetetlen nagy segítséget adtak a nekünk. Nem szabad elmenni amellett sem, hogy hatalmas dicséret illeti a körmendi közönséget is, egyszerűen nem erre számítottunk. Nagyon sportszerűen szurkoltak a csapatuknak. Jól kezdtünk és végig nagyon koncentráltan játszottunk, mert szerettünk volna még egy teltházas elődöntős mérkőzést játszani a Lauberben. Hála istennek ez összejött. Nagyon remélem, hogy Budimir vissza tud kapcsolódni a játékunkba. Folytatjuk hétfőn, hasonló kemény mérkőzésre számítok, mint azt az előző három alkalommal láthattuk. Szeretnénk visszajönni Körmendre, a mindent eldöntő ötödik meccsre.

---

2019.06.10. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Egis Körmend
Férfi kosárlabda NB I. rájátszás (1-4. hely), 4. mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok