Döntőbe akarunk jutni

2019.06.11 15:42NBI A

Szerda este, 18:30-tól ötödszörre feszülünk egymásnak a Körmenddel, ezúttal újból idegenben. A tét nem kisebb, mint, hogy ki jut be a bajnoki fináléba.

Nem nagyon találni olyan pécsi kosárszurkolót, aki az eredmény ismerete nélkül is nem írta volna alá előre, hogy a Körmend elleni elődöntős csatánk az ötödik meccsig húzódik majd el. Mint kiderült, nem csak a drukkerek, de még maga Csirke Ferenc, csapatunk vezetőedzője is elfogadott volna egy ilyen „szerződést”.

- Nem is kérdés, hogy aláírtam volna – mondta szakvezetőnk. - Mondjuk én úgy kalkuláltam, hogy a két hazainkat megnyerve mehetünk majd a mindent eldöntő meccsre. Úgy alakult azonban, hogy 0-2 után most már zsinórban harmadszor kellene legyőzni ellenfelünket. Ugyanakkor szerdán csak egy meccset kell játszani, szóval legyen ez az az egy, amit be kell húzni. Persze azért világosan kell látni, ez kicsit sem lesz egyszerű. Az, hogy a Körmendet egy hét leforgása alatt kétszer is meg tudja verni valaki idegenben, az már a szakmán túlmutató bravúr lenne. És ne gondolja senki, hogy majd a vasiakon lesz a teher, mi meg teljesen felszabadultan majd átmasírozunk rajtuk. Igaz, hogy külső nyomással – ellentétben ellenfelünkkel – nem kell megküzdenünk, de nekünk ott van az a belső nyomás, amit bizonyos értelemben saját magunknak köszönhetünk. Most már ugyanis a játékosaim úgy vannak vele, hogy mindenképpen be akarunk jutni a döntőbe. Az biztos, hogy ehhez jól kell majd dobnunk. Ez a párharc alapvetően eddig nem az extra dobóformákról szólt. A harmadik meccs az egyedüli kivétel, akkor nekünk szerencsére nagyon bejöttek a dobásaink. Nagyon jó lenne megközelíteni azt a teljesítményt, ebben az esetben lehet ugyanis sanszunk, hogy újra le tudjuk győzni a Körmendet. Jelen állás szerint mindenki egészséges nálunk. Budimir jól bírta a terhelést hétfőn, szerencsére nem is kellett túljátszatni őt. Bízok benne, hogy két ilyen fáradt csapat párharcában, az ő viszonylagos frissessége is lehet akár döntő tényező. Az biztos, hogy nem úgy akarunk majd visszaemlékezni a szezonra, hogy „ De jó kis évünk volt, a Körmend is csak 3-2-vel tudott kiejteni minket”. Azért megyünk Körmendre, hogy kiharcoljuk a döntőbe jutást!

Bár ezúttal 3300 pécsi szurkoló biztosan nem tudja majd a csapatot a helyszínen biztatni, a két klub egyeztetése után eldőlt, hogy az Egis Körmend együttese 110 PVSK-szimpatizáns számára biztosít majd helyet a körmendi csarnokban. A felnőtt jegyek 1600-, a diák/nyugdíjas belépők 1100- Ft-os áron vásárolhatók meg a helyszínen. A vasi klub arra kéri szurkolóinkat, hogy időben érkeznek meg a csarnokhoz, és a pénztáraknál jelezzék, hogy a "H" jelű vendégszektorba szeretnének belépőjegyet váltani. Amelyeket tehát a készlet erejéig, a helyszínen tudnak megvásárolni szurkolóink. Reméljük, hogy a meg is telik a vendégszektor, azt ugyanis már bebizonyították drukkereink, hogy az ő támogatásukkal szinte bármire képesek vagyunk!

Aki esetleg nem tud elutazni szerdán, hogy a helyszínen biztassa a csapatot, az sem fog lemaradni a meccsről, 18:30-tól ugyanis az M4 Sport élőben közvetíti a mindent eldöntő összecsapást.

Program:

2019.06.12. 18:30 | Egis Körmend - Pécsi VSK-VEOLIA
Férfi kosárlabda NB I. rájátszás (1-4. hely), 5. mérkőzés. Körmend, Városi Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...

A mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport Tv.