Ünnepi hangulatban zártuk az évet

2019.06.26 21:21NBI A

Régi hagyományt folytatva NB I-es csapatunk évzáró banketten látta vendégül a bronzéremmel befejeződő szezon után együttesünk valamennyi támogatóját a Palatinus Hotel éttermében.

Felszabadultan jelenthettük ki a Szolnok elleni bronzcsata lezárultát követően, hogy „Jó mulatság, férfi munka volt!” És bizony a kemény melót, pláne ha az csodás eredménnyel párosul, bizony illik megünnepelni. Bár játékosaink a múlt heti éremátadás után már gondoskodtak az ünneplésről, de ezen a héten, valamivel ünnepélyesebb keretek között is megemlékeztünk a 2018/2019-es bajnoki évadról.

Klubunk vezetése a Palatinus Hotel éttermébe invitálta meg a csapatot, szakmai stábot, gárdánk valamennyi támogatóját és a média képviselőit, hogy egy évzáró banketten koccinthassunk egyet a szép sikerre. Mielőtt azonban elkezdődött volna a kötetlen program, néhányan köszöntőt is mondtak. Azért is, mert így illik, mert azért is, mert bizony volt mit köszönni.

- Nagyon különleges dolog, és csodás egybeesés, hogy épp idén, amikor a PVSK a 100., a kosárlabda szakosztály pedig 75. születésnapját ünnepli sikerült egy ilyen gyönyörű eredményt elérnie a csapatnak – kezdte beszédét Czerpán István, a PVSK elnöke. - Nem is nagyon kell mondanom, hogy az egyesület augusztusi, centenáriumi ünnepségén ez egy nagyon szép hozzáadott értékként jelenhet majd meg. A csapat a szezon közben volt, hogy hullámvölgybe került, de az adja, mutatja meg igazán a bronzérem értékét, hogy innen sikerült felállni. Az pedig talán a legszebb az egészben, hogy az utolsó mérkőzésekre újra megtelt a Lauber Dezső Sportcsarnok, ilyen hangulatot még szurkolóként is egészen különleges volt megtapasztalni.

Czerpán István természetesen külön gratulált mindenkinek, aki hozzátette a magáét az idei szerepléshez, és reményét fejezte ki, hogy a következő szezonban, talán még erősebb csapattal küzdhet majd az együttese a hasonlóan szép eredményekért.

Gárdánk ügyvezetője, Bán Gábor is a hála hangján szólalt meg. Kiemelte, hogy nagyon sokat köszönhetnek valamennyi támogatójuknak, kisebb és nagyobb szponzoraiknak, akik nélkül nem juthatott volna el a PVSK-Veolia a bajnoki dobogó harmadik fokáig. Azt is hangsúlyozta, hogy nagy öröm azt látni, ahogyan hosszú évek óta, következetesen, szintről szintre felépített munkával sikerült elérni idáig. A jövő kapcsán kiemelte, hogy a város támogatásával jó esélyük van arra, hogy egy, a nemzetközi kupában is versenyképes együtteset alakítsanak ki, amellyel a bajnokságban újfent megpróbálkoznak az idei eredmény elérésére. Csapatunk névadó szponzora, a Veolia képviseletében Rudolf Péter, a Pannonpower cégcsoport vezérigazgatója mondott köszöntőt. Beszédében Rudolf Péter kiemelte, hogy évről évre rácsodálkozik, milyen gyümölcsöző az együttműködésük a PVSK-val, és szurkolóként ő is csak ámult azon, hogy 3500 ember előtt, félelmetes hangulatban sikerült kiharcolni a bajnoki bronzot. Rudolf egy nagyon találó hasonlattal azt is elmondta, hogy bár a PVSK és a Veolia közös gépezetébe az üzemanyagot lehet, hogy ők adják, de a motor mindig is a csapat, ezért nagy hálával adózva, szívből gratulált játékosainknak az idei szezonhoz.

Végezetül vezetőedzőnket, Csirke Ferencet kérték fel egy rövid beszédre. Trénerünk ugyan kicsit meglepődött a dolgon, bevallása szerint nem készült arra, hogy majd beszélnie kell, de gyorsan kivágta magát.

- Igazából leginkább azt tudom mondani, hogy: köszönöm! – jelentette ki. - Köszönöm a klub minden alkalmazottjának az idei munkát, köszönöm minden egyes támogatónknak, hogy mellettünk állnak, egyúttal kérem is őket, hogy a jövőben is tartsa meg az Isten ezt a jó szokásukat. Köszönöm a szakmai stábom minden tagjának alázatos munkáját, és, bár nekik már nagyon sokszor megköszöntem, de köszönöm a játékosaimnak is ezt a szezont. Azt is, hogy óriási melót végeztek el tavaly augusztus óta, meg azt is, hogy olyanok, amilyenek. Nekem személy szerint óriási élmény volt ez a szezon, minden egyes nap öröm volt velük dolgozni. Az igazat megvallva, bár még csak pár napja álltunk le, de már most hiányzik, hogy edzést tarthassak nekik. Azoknak, akik most távoznak tőlünk, külön is szeretném megköszönni ezt az évet, mert egytől egyig nagyon sokat tettek azért, hogy a végén bronzérmet ünnepelhessünk. Az a segítség pedig, amit gyakorlatilag az egész szezon során kaptunk a lelátóról, az szinte szavakba sem önthető. Igyekeztünk meghálálni ezt kifelé, remélem azért valamennyire sikerült. Most úgy tűnik, hogy jövőre a nemzetközi porondra is ki tudunk majd lépni. Nem tudom még, hogy milyen csapattal vágunk majd neki, azt sem, hogy selejteznünk kell-e, vagy rögtön csoportkörben szerepelünk majd, de azt az egyet megígérhetem, hogy méltó képen fogjuk képviselni a PVSK-t, a várost és az egész magyar kosárlabdát is!

Csirke gondolatai után már nem is volt mit tenni, mint tapsolni, gratulálni a sikerkovácsoknak, és egy kicsit kötetlenebb formában elbúcsúztatni a mögöttünk hagyott szezont. Reméljük jövő ilyenkor is hasonló hangulatban ülhetünk össze az évzáró banketten.