Szép hazai premier

2019.09.03 21:31NBI A

Első hazai edzőmeccsünkön, egészen jó második félidei játékkal megvertük a Kaposvár együttesét.

Pécsi VSK-VEOLIA - Kaposvári KK 86-73 (22-22, 19-20, 23-12, 22-19)
Férfi kosárlabda, felkészülési mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 900 néző

PVSK-Veolia: Pongó, Smith 15/9, Diggs 10/3, Budimir 11, Horti 2. Csere: Aiken 15/3, Csirics 21/9, Ruják 2, Antóni 5/3, Bíró L. 2, Dragasevics 3, Kocsis. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Kaposvár: Krnjajski 6, Davis 11/3, Norfleet 14/12, Hendlein 12/3, Dramicsanyin. Csere: Baki 7/3, Lalics 14, Bogdán 6, Horváth 3/3. Vezetőedző: Fekete Ádám.

A Kaposvár elleni edzőmeccsünk előtt, körbenézve a Lauber lelátóin páran azon viccelődtek, hogy ilyen nézőszámot bizony néhány csapat az NB I-es bajnokikon is szívesen elfogadna. Jobban belegondolva azonban ez nem is vicc. Jó 900-an foglaltak ugyanis helyet a csarnokban, ami persze érthető is volt, hiszen újjáformálódó csapatunk először játszott hazai pályán a felkészülési időszakban.

Az első félidőben még egy kicsit döcögött ugyan a csapatjáték, de a sok hiba ellenére is egészen élvezetes, hangulatos meccset játszottunk a Kaposvárral. Még egy kis kakaskodást is láthattunk, hiszen Lalics volt vehemensebb a kelleténél Diggssel  kapott is érte a somogyi center egy technikait. Sőt, később Hortival is összeakasztotta a bajszát, így egy félidő sem kellett ahhoz, hogy a vendégek centere kivívja szurkolóink ellenszenvét. Az első két negyed azonban nem erről marad emlékezetes, erről Andrija Csirics gondoskodott. Úgy 30 másodperc volt hátra a nagyszünetig, amikor hétpontos kaposvári vezetésnél előbb bevert egy triplát majd Aiken sapkázása után, háromnegyed pályáról dobott egy palánkos, dudaszós kosarat. Meg is jött szurkolóink hangja, és a kedvünk is egyre jobb lehetett.

A második félidőben pedig remekül tudtunk váltani. A korábbi kicsit akadozó játék gördülékennyé vált, a lerohanásaink ültek, akárcsak Smith távoli dobásai. Aiken közönségszórakoztató kétkezes, majd egykezes zsákolásokkal mutatta meg, mire számíthatunk tőle a szezonban, Diggs pedig ugyan nem szórta meg magát olyan nagyon, de minden megmozdulásával igazolta, hogy egy kiváló képességű játékossal erősödtünk személyében. Volt, hogy már 20 ponttal is vezettünk, és bár picit tudott kozmetikázni a végén a Kaposvár, így is simán nyertünk. Jó volt újra élőben látni a csapatot!

Csirke Ferenc: - A legfontosabb, hogy ilyen sokan kijöttek a mérkőzésre, nagyszerű érzés volt, hogy ennyire érdekeljük az embereket. Az első félidőben olyan volt, mintha ólomlábakon jártunk volna. A védekezésünk puha volt, a külső dobásaink sem ültek. A nagyszünet után fel tudtunk gyorsulni, hátul is jól zártunk, és a dobószázalékunk is feljavult. Bár ilyenkor az eredmény nem fontos, azért örülök, hogy sikerült nyernünk. Sok munka vár még ránk a bajnoki rajtig.