Orosz Benőre emlékezünk

2019.09.05 18:36NBI A

Nyáron szerződtetett válogatott játékosunk, Ruják András remekül érzi magát a csapatban, és kíváncsian várja, hogy milyen erős Paks lesz az ellenfelünk pénteken délután, a IX. Orosz László Emléktornán.

Immáron kilencedik éve nem telhet el úgy a szeptember, hogy ne emlékeznénk Kaposváron az egykori kiváló válogatott centerre, Orosz Lászlóra. A somogyi megyeszékhelyen most pénteken és szombaton rendezik meg a IX. Orosz László Emléktornát. Akárcsak a korábbi években, idén is négy csapat vesz részt a tornán, és Benő korábbi csapatait. a házigazda Kaposvár mellett mi képviseljük. Az emlékezés, a kedves történetek felidézése mellett – Benő esetében jócskán akadnak ilyenek – persze azért a kosárlabda kapja majd a legnagyobb szerepet. Mi pénteken délután a Paks csapatával mérkőzünk meg az elődöntőben, a másik ágon pedig a Kaposvár–Szeged meccset rendeznek, hogy szombaton a két párharc vesztese a bronzéremért, a két győztes pedig az aranyért küzdjön meg.

Ruják Andrással beszélgettünk egy kicsit a felkészülési torna előtt. Mint megtudtuk, remekül érzi magát a pécsi csapatban.

- Igazából pontosan azt kaptam eddig, amit vártam is – mondta jókedvűen válogatott irányítónk. - Remek a hangulat a csapaton belül. Jó mentalitású játékosok alkotják a keretünket, így keményen tudunk dolgozni, de szerencsére azért a tréfának is megvan a helye. Az „öregek”, Csirics és Budimir természetesen ebben is élen járnak.

Persze a jó hangulat egy dolog, az meg megint egy másik, hogy az elmúlt hetek nem voltak épp könnyűek.

- A múlt héten, amikor Csirke Ferenc a 3x3-as válogatott miatt távol volt, elég sokat dolgoztunk fizikálisan, most már azonban egyre jobban kezd előkerülni a taktika is – árulta el Ruják. - Persze, most már jönnek sorban az edzőmeccsek, így itt is van már ennek az ideje. Eddig többnyire az volt a cél a felkészülési találkozókon, hogy mindenki nagyjából azonos terhelést kapjon, és, hogy elkezdjük egymás szokni. Azt gondolom, ilyen szempontból az Orosz László Emléktorna sem lesz más, a felkészülésünk szerves részét fogja képezni. Az biztos, hogy a Paks elleni meccs egy komolyabb erőfelmérő is lehet, feltéve, ha most mindenki pályára lép majd az ASE csapatából. Az előző meccseiken ugyanis sok alapember hiányzott még tőlük. 

Program:

2018.09.06. péntek
15:30 | Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE
18:00 | SZTE-Szedeák - Kaposvári KK

2018.09.07. szombat
15:30 | 3. helyért
18:00 | Döntő