Pontgazdag meccset veszítettünk a Paks ellen

2019.09.06 19:38NBI A

Az első félidőben még vezettünk az ASE ellen az Orosz László Emléktorna elődöntőjében, de a tolnaiak fordítani tudtak a nagyszünet után.

Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE 87-91 (32-23, 17-25, 15-23, 23-20)
Orosz László Férfi Kosárlabda Emléktorna, 1. elődöntő. Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 100 néző

PVSK-Veolia: Pongó 2, Smith 19/6, Diggs 17/6, Budimir 16/6, Aiken 16/3. Csere: Ruják 3/3, Csirics 9/3, Antóni 1, Horti 4. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Paks: Evans 26/18, Coleman 14/6, Early 6, Kis 2, Lóránt 10. Csere: Harris 11/9, Kovács Á. 7/3, Porter 13, Vincent, Szalai 2. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.

A kilencedik alkalommal megrendezett Orosz László Emléktornán a Paks ellen kezdtük meg szereplésünket, és az első negyed után meglehetősen vegyes érzéseink lehettek. Ugyanis tíz perc elteltével 32 dobott pontnál jártunk, amire bizony csettinthettünk is egy jólesőt. A támadójátékunk gördülékenyen működött, szépen mentek a lerohanásaink, kintről is veszélyesek tudtunk lenni. Ugyanakkor védekezésben egy kicsit szellősek voltunk, a 23 kapott pont legalábbis ezt mutatta. Ráadásul a második tíz percben sem igazán sikerült ezen javítanunk. Olyannyira nem, hogy ebben a játékrészben a Paks még két ponttal többet is rámolt be a gyűrűnkbe. Evans nagyon nagy formában játszott, vele nem sok mindent tudtunk kezdeni. Azért az előnyünkből így is maradt 1 pont a nagyszünetre, 49-48 volt az állás.

A folytatás viszont a második negyedet idézte. Míg mi elég sokat kínlódtunk támadásban, addig az ASE jóval eredményesebben játszottá át a védelmünket. Coleman és Lóránt is jól dolgozott az ellenfélnél, ráadásul a kinti dobásai kiváló százalékkal estek be a paksiaknak. Az utolsó negyedre így már hátrányból kellett nekivágnunk, és a záró etapban végig futnunk is kellett az eredmény után. Ugyan sikerült csökkenteni a 10 pont körülire nőtt hátrányunkat,  a végén már 1 pontra megközelítettük a paksiakat  de ledolgozni már nem. Végül négy ponttal nyert az ASE, így holnap a torna harmadik helyéért játszhatunk majd. Az azért feltétlenül pozitív volt, hogy Quincy Diggs és Chris Smith is jó formát mutatott, így nagyon sokat nem érdemes bosszankodnunk. Lesz ez még sokkal jobb is!

Csirke Ferenc: - Jól szolgálta ez a mérkőzés is a felkészülésünket. Egy ilyen atlétikus paksi csapat ellen tíz kihagyott büntetővel idegen pályán tudtunk 87 pontot dobni, ez mindenképp azt mutatja, hogy a támadójátékunk jó úton van. A gyengénk ma a védekezésünk volt, ezen kell még csiszolnunk. Nincs gond, ez egy egylabdás meccs volt, a Paks a végén bedobta, mi pedig kihagytuk. Jó volt egy ilyen erős csapat ellen játszani, mert láttuk, hogy mennyit kell még dolgoznunk a későbbiekben.

---

Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE 87-91
SZTE-Szedeák - Kaposvári KK 83-77

Program:

2018.09.07. szombat
15:30 | 3. helyért: Pécsi VSK-VEOLIA - SZTE-Szedeák
18:00 | Döntő: Atomerőmű SE - Kaposvári KK