Szerdától jön a MATRO-PVSK Centenáriumi Kupa

2019.09.09 14:21NBI A

Szerdán és csütörtökön újra élet költözik a Lauber Dezső Sportcsarnokba, a MATRO-PVSK Centenáriumi Kupát rendezzük meg a PVSK-Veolia mellett a Jászberény, a Szeged és az Oroszlány részvételével.

Az Orosz László Emléktornán megszerzett bronzérem után ezen a héten, szerdán és csütörtökön a sokéves hagyományra visszatekintő PVSK Kupán igyekezhetünk minél jobb eredményt elérni. És bár a saját rendezésű tornánk a sorban már tényleg a sokadik, az idei számunkra nagyon különleges, idén ünnepli ugyanis megalakulásának 100. évfordulóját egyesületünk, a PVSK. Tisztelegve az alapítók előtt, idén a MATRO-PVSK Kupa a centenáriumi rendezvénysorozat egyik állomása lett. A szerdai nyitó napon a Jászberény lesz az ellenfelünk 18:30-tól, és ha sikerrel vesszük az akadályt, akkor a Kupa második napján a Szeged–Oroszlány találkozó győztesével mérkőzhetünk meg az aranyért csütörtök este.

Csirke Ferencet, a PVSK-Veolia vezetőedzőjét arról kérdeztük, milyen tapasztalatokkal gazdagodva tért haza az együttes Kaposvárról, az Orosz László Emléktornáról.

- Egy kicsit csalóka az, hogy a Paks és a Szeged ellen is viszonylag sok pontot kaptunk – árulta el trénerünk. - Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy egy csapat védekezése akkor jó, ha kevés pontot kap. Ez részben igaz, azonban annak ellenére, hogy például a Szeged ellen 80-at kaptunk, nem lehetek igazán elégedetlen a csapatom védőmunkájával. Az egyre jobban látszik, hogy nagyon gyors játékot játszunk, és hála istennek bőven van támadó potenciál a keretben. Ez azonban azt is magával hozza, hogy több támadást vezethetnek ellenünk a csapatok a mi meccseinken, épp azért, mert a játék is gyorsabb. Ezért mondom, hogy törvényszerű az, hogy több pontot is kapunk adott esetben.

Azért azt is hozzátette edzőnk, hogy ennek ellenére is a védekezés az, amin még szeretne csiszolni. És bár az edzőmeccseken az eredmény nem szokott elsődleges lenni, azért a MATRO-PVSK Kupa egy kicsit mégis más ebből a szempontból.

- Természetesen hazai pályán, a hazai tornán szeretnénk nyerni – jelentette ki Csirke. - És azért már az sem teljesen igaz, hogy nem olyan fontos a végeredmény. Egyrészt azért, mert nyerni mégiscsak jobb, mint kikapni, másrészt pedig azért, mert az idő előrehaladtával egyre inkább válik fontossá a győzelem is egy-egy felkészülési meccsen. Hiszen ne feledjük, két hét múlva startol a bajnokság.

Csirke Ferenc arról is beszélt, hogyan áll a csapat összecsiszolása.

- Ha valaki azt mondja, hogy hat hét elegendő arra, hogy egy csapatot készre gyúrjon, miközben van 3-4 új játékos, az hazudik – mondta. - Teljesen kész majd olyan január, február környékén lesz az együttes, addigra fogja tudni mindenki, hogy épp mire gondol a másik. Ennek ellenére elégedett vagyok az eddigiekkel, szépen haladunk előre.

Szurkolóink számára fontos információ, hogy a belépés a találkozókra ingyenes lesz. Mindenkit szeretettel várunk!

---

MATRO-PVSK Centenáriumi Kupa:

Szept. 11. szerda:
16:30 | SZTE-Szedeák - OSE Lions (ED 1.)
18:00 | Megnyitó ünnepség
18:30 | Jászberényi KSE - Pécsi VSK-VEOLIA (ED 2.)

Szept. 12. csütörtök:
16:30 | 3. helyért: ED 1. - ED 2. vesztese
18:30 | Döntő: ED 1.- ED 2. győztese