Városi rangadó a Hepp Kupában

2019.09.30 18:46NBI B

Az NB I. B Piros csoportjában szereplő együttesünk, a PVSK-Cargate a Zöld-csoportos Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia vendége lesz a Hepp Kupa 2. fordulójában.

NB I. B-s csapatunk számára nagy svunggal indul a szezon. Alig van ugyanis túl a bajnoki rajton Juhász Olivér legénysége, kedden este már a Hepp Kupában lesz jelenése fiataljainknak. Bár a bajnokságban nem sikerült jól a kezdés – szoros meccsen, 88-84-re kikaptunk Nagykőrösön –, a kupameccsen így is megvan minden esélyünk a javításra.

Igaz ugyan, hogy idegenben kell majd kiharcolunk a továbbjutást, de ehhez nem kell sokat utaznia csapatunknak. Igazából, ha nem lesz esős az idős, akár egy kényelmes, 10 perces sétával is el tud látogatni a keret a meccs helyszínére, ellenfelünk ugyanis a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia szintén NB I. B-s együttese lesz. Ami az esélyeket illeti, nehéz találgatni. Papíron elvileg mi vagyunk a párharc esélyesei, hiszen míg mi az NB I. erősebbik, Piros csoportjában szerepelünk, addig ellenfelünk a Zöld csoportban. Igaz a formát tekintve már árnyaltabb a kép, hiszen a Pécsi NKA magabiztos győzelemmel kezdte a szezont, majd 30 ponttal verte a Széchenyi Egyetem Győr csapatát. Ráadásul akad majd jópár ismerős arc is az ellenfél soraiban, hiszen többek között Benke Krisztián, Rosic Uros vagy Fülöp Zsombor az előző idényben még a mi színeinkben pattogtatott.

Izgalmas, érdekes kis városi derbire van tehát kilátás, a fiúknak nem ártana, ha szurkolóink is támogatnák őket a Pécsi NKA ellen.

Program:

2019.10.01. 19:30 | Pécsi NKA - Pécsi VSK-CARGATE
Férfi kosárlabda Hepp Kupa, 1. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia