Jól kell dobni

2019.11.03 18:17NBI A

A DEAC elleni bajnoki győzelem után nem sok időnk van sem ünnepelni, sem pihenni. Kedden már a Leident fogadjuk az Európa Kupában.

Szó se róla, akár lehetne teljesen felszabadult is a hangulat NB I-es csapatunk körül, elvégre első öt bajnokinkat behúztuk egytől egyig. Márpedig erre nem sokszor volt példa az elmúlt bő évtizedben. Igen ám, csakhogy nincs idő kiélvezni ezt a remek rajtot, ugyanis kedden este 18 órakor már újabb komoly erőpróba vár ránk, méghozzá a nemzetközi porondon, a holland ZZ Leiden gárdáját látjuk vendégül.

- Minden egyes meccset meg akarunk nyerni, így állunk hozzá az előttünk álló feladatoknak, így azért számomra nem olyan meglepő a bajnoki rajtunk  értékelte az eddigieket vezetőedzőnk, Csirke Ferenc. - Ugyanakkor azért nagyon jó érzés, hogy ilyen jól jött ki a lépés. Az az utolsó két bajnokinkon, a Körmend és a DEAC ellen látszott, hogy bár egy-egy meccsen tudunk pótolni fontos játékosokat, de hosszabb távon ez nem olyan egyszerű a dupla meccsterhelés mellett. A DEAC úgy tudott visszajönni a meccsbe, hogy sok támadó lepattanót szedett össze. Ennek oka főként az, hogy fejben kicsit már fáradtabbak voltunk, nem tudtunk olyan gyorsan, frissen reagálni, sokszor csak végignéztük, ahogy elhozzák a lepattanókat. Szerencsére azonban 40 percig tart a meccs.

Csirke fentebb Quincy Diggs hiányáról beszélt. Nagy kérdés, hogy kedden végre visszatérhet-e, vagy sem.

- Egyelőre nem tudom  mondta edzőnk. - Olyan értelemben alattomos a sérülése, hogy nehéz megmondani, mikor játszhat ismét. Nem komoly a baj, de épp olyan, hogy ha nem száz százalékos állapotban rásérül, akkor sokkal nagyobb lesz. Mondjuk a Leiden ellen nagyon jól jönne, ha nem is 30-35, de legalább 15-20 percre be tudna állni.

Hogy miért? Mert a hollandok nagyon szűk rotációval játszanak. Igaz, így is csak hosszabbításban kaptak ki a SL Benfica otthonában, hazai pályán pedig verték a Bratislavát.

- Gyakorlatilag az 1-estől a 4-es posztig összesen 5 játékost rotálnak  árulta el Csirke. - Van egy nagy fegyverük, a zóna védekezés, ezzel mentették hosszabbításra a meccsüket Portugáliában is. Hétfőn videózunk majd egyet, de az biztos, hogy a jó dobószázalékra nagy szükségünk lesz ellenük. 

---

Program:

2019.11.05. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - ZZ Leiden
Férfi kosárlabda FIBA Europe Cup "A" csoport, 3. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmény, statisztika, illetve képek és élő stream a helyszínről...

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.