Kell a jó dobószázalék

2019.11.18 14:24NBI A

Kedden este a Benfica vendégei leszünk az Európa Kupa csoportkörében, az utóbbi hetekben remek formát mutató irányítónk, Ruják András szerint nem lesz könnyű dolgunk.

Nem mondhatjuk, hogy a sors túl kegyes lenne velünk az elmúlt hetekben. Nem elég, hogy Quincy Diggs már hetek óta bajlódik a még Pozsonyban összeszedett sérülése miatt, nemrég C.J. Aikenen térdműtétet kellett elvégezni, így rá majd csak januárban számíthatunk ismét. Ehhez jött még a hétvégi, Kaposvár elleni hazai meccsünk, ahol elszenvedtük idénybeli első bajnoki vereségünket.

- Nem olyan egyszerű a dolgunk mostanában – árulta el válogatott irányítónk, Ruják András, aki már hetek óta csapatunk egyik legjobbja. - C.J. kiesése után egy egészen más szerkezetben kell játszanunk, hiszen, ha Horti Bálint épp a padon ül, center nélkül kell játszanunk. Ez még talán nem is lenne olyan nagyon nagy tragédia, azonban mivel heti két meccseket játszunk, és edzeni így nem sok időnk van, nehéz begyakorolni ezt a játékot. Láthatta mindenki, hogy néha kifejezetten jól sül el a dolog, máskor viszont, mint most a Kaposvár ellen, nem annyira. Egyelőre szakaszos jelleggel tudjuk áthidalni Aiken kiesését, illetve azért az is látszik, hogy Quincy Diggs még nincs száz százalékos állapotban.

Arra pedig aligha bazírozhatunk, hogy a KKK elleni meccs után most könnyebb lesz a dolgunk, hiszen kedden este Portugáliában, a Benfica ellen kellene helytállni.

- Ez a Benfica a BL-re lett összerakva, ezt már megtapasztalhattuk ellenük hazai pályán is – mondta Ruják. - Súlyban, magasságban, sebességben még egyel nagyobb kategóriát képviselnek, mint hazai riválisaink, így biztosan nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük. Az biztos, hogy óriási szükségünk lenne arra, hogy jó dobószázalékunk legyen. A Kaposvár ellen 33 triplakísérletünk volt, 8 találat mellett. Ennél sokkal jobbra vagyunk képesek, és kelleni is fog kedden. A továbbjutási esélyeink már elszálltak, ennek ellenére nem azért utazunk ki Portugáliába, hogy kapjunk egy nagy verést.

A Benfica elleni jó teljesítményhez nem ártana, ha Ruják is hozná azt a formáját, amit már hosszú meccsek óta látunk tőle. Sok játéklehetőséget kapott Csirke Ferenctől, és él is vele, csapatunk egyik legjobbja már jó ideje.

- Nyilván a több játékperc azért is jöhetett, mert Quincy megsérült – árulta el irányítónk. - Nagyon jól érzem magam a csapatban, és természetesen örülök annak, hogy egyre jobban megy a játék. Nagyon szeretném ezt a teljesítményt állandósítani, az a célom, hogy hónapokon át ilyen játékkal tudjam segíteni a csapatot.

---

Program:

2019.11.19. 22:00 | SL Benfica - Pécsi VSK-VEOLIA
Férfi kosárlabda FIBA Europe Cup "A" csoport, 5. forduló. Lisszabon, Pavilhao Fidelidade

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmény, statisztika, illetve képek, videók...

A mérkőzést a FIBA YouTube csatornája élőben közvetíti.

---