Zárul az EK csoportköre

2019.11.26 17:35NBI A

Szerdán este a ZZ Leiden ellen, Hollandiában zárjuk le történetünk első nemzetközi kupaszereplését. Bár a csapat fáradt, szeretnék szépen zárni a sorozatot.

Vannak időszakok egy csapat életében, amikor minden szép és jó, amikor bármihez is nyúlnak a játékosok, abból rossz nem sülhet ki. Számunkra az utóbbi pár hét nem ilyen volt. Sérülések nehezítették együttesünk életét, alapemberek estek ki meccsekre, és az élet úgy hozta, hogy a pazar bajnoki rajt után most négy vereséggel a hátunk mögött – kettő az NB I-ben, kettő az Európa Kupában – kell nekiveselkednünk utolsó EK-meccsünknek a ZZ Leiden ellen.

Sajnos C.J. Aiken továbbra sem áll a szakmai stáb rendelkezésére, ő majd jó esetben talán január elején léphet újra pályára, így a korábbi meccseken is meglévő stratégiai hátrány jelenleg is fenn áll. Ugyanakkor az azért bizakodásra adhat okot, hogy eddigi öt EK-meccsünkből épp a ZZ Leiden elleni hazai volt az, amelyet meg tudtunk nyerni. És ha valamibe, talán épp ebbe kell most kapaszkodnunk. Mert az igaz, hogy a jelenlegi helyzetben senki sem várja el, hogy diadalmaskodjunk Hollandiában, ugyanakkor arra mérget vehetünk, hogy Csirke Ferenc és játékosai azzal a feltett szándékkal utaztak ki a szerda esti meccsre, hogy győzelemmel zárják történetünk első nemzetközi kupaszereplését.

Horti Bálintot, csapatunk válogatott centerét már Amszterdamban, a repülőről leszállva értük el telefonon. Játékosunk kicsit bizonytalan volt annak kapcsán, hogy mire is számíthatunk majd a Leiden elleni mérkőzésen, hiszen annak már egyik csapat számára sincs igazán nagy tétje. Mi már nem juthatunk tovább, míg a Leiden már biztosan továbblépett a kvartettből.

- Nehéz lenne azt mondani, hogy olyan meccsre számíthatunk, mint amilyen a pécsi összecsapásunk volt – mondta Bálint. - Nálunk most nem lesz ott Aiken, ez pedig azért nagy változást jelent. Sajnos az utóbbi meccseinken is érződött C.J. hiánya, hiszen így jelentősen szűkült a taktikai variációink lehetősége. Ez érződött is az utóbbi mérkőzéseken. Az ellenfelek tudatosan játszanak arra, hogy én üssek be faultokat, így nem olyan egyszerű a dolog. A tavalyi évben sokan kritizálták Wrightot, de akkor azért kicsivel könnyebb dolgunk volt, hiszen én is tudtam pihenni, és amikor nekem például nem ment a játék, jött ő, és bevert tíz pontot a Szolnok ellen.

Mivel igazán komoly tétje egyik csapat számára sincs a szerda esti mérkőzésnek, Horti Bálint szerint valószínűleg élesben fog kiderülni, hogy milyen is ez a derbi.

- Ez tipikusan az a meccs, amikor körülbelül a feldobás környékén fog eldőlni, hogy mi lesz – mondta mosolyogva Horti. - Egyfelől számunkra ez jó felkészülés is a jövő heti, Paks elleni bajnokinkra, másfelől pedig természetesen nagyon szeretnénk győzelemmel zárni az EK-szereplésünket. Nem tudjuk most, hogy például a Leidennek lesznek-e hiányzói, az edzőjük pihentetni akar-e valakit. Meglátjuk. Felmegyünk szerdán a pályára, és a legjobbunkra fogunk törekedni!

---

Program:

2019.11.27. 20:00 | ZZ Leiden - Pécsi VSK-VEOLIA
Férfi kosárlabda FIBA Europe Cup "A" csoport, 6. forduló. Leiden, Vijf Meihal

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmény, statisztika, illetve képek, videók...

A mérkőzést a FIBA YouTube csatornája élőben közvetíti.

---