Győzelem az új évre!

2020.01.04 20:12NBI A

Az első és a negyedik negyedben is pazarul játszottunk a Szeged ellen, így végül sima győzelmet arattunk Dragan Alekszics bemutatkozó meccsén.

SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-VEOLIA 72-84 (16-29, 16-12, 26-14, 14-29)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 14. forduló. Szeged, Városi Sportcsarnok, 900 néző

SZTE-Szedeák: Miliszavljevics 8, Wirth 2, Krapics 19/3, Balmazovics 8/6, Asbury 24. Csere: Kerpel-Fronius B. 2, Olasz, Vágvölgyi 9/9. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. PVSK-Veolia: Pongó M. 9/3, Smith 20/6, Diggs 9/3, Budimir 10/6, Horti 12/3. Csere: Csirics 7/3, Sulovics 10, Ruják 7/3, Antóni. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

Talán mondani sem kell, mennyire nagy szükségünk volt arra, hogy győzelemmel kezdjük a 2020-as esztendőt. Szegeden ugyanis úgy léptünk pályára, hogy zsinórban hét bajnoki vereséggel a hátunk mögött, és új edzővel, Dragan Aleksziccsel a padon készültünk a feldobásra.

Ahogyan az sokszor lenni szokott a sportban, az edzőváltás, a sokat emlegetett új impulzus látványosan megtette hatását, legalábbis az első negyed játéka láttán az volt az érzésünk, mintha az egész csapatot kicserélték volna. Erőtől és önbizalomtól duzzadva rohantunk át a Szegeden, minden pozícióból eredményesek tudtunk lenni, közben védekezésben pedig szinte megfojtottuk ellenfelünket. Igaz, hogy az első tíz perc végén az SZTE kicsit feljött, de Budimir dudaszót, félpályás, palánkos triplája után mégis mi dörzsölhettük a tenyerünket, tizenhárom pontos előnyünk birtokában. Azért az gyorsan világossá vált, hogy a bab, az csak bab, még ha néha jó is lenne, ha húsos falat válna belőle. Merthogy, bár a védőmunkánkra továbbra sem lehetett panasz, a támadójátékuk alaposan visszaesett. Sok volt az előkészítetlen dobásunk, és a szerzett labdák után sem tudtuk jó százalékkal befejezni a kontráinkat, így az előnyünket nem tudtuk növelni. Sőt, a Szeged Asbury révén még egy kicsit közelebb is került hozzánk a félidőre.

Ami pedig a harmadik negyed elején történt, azt nem nagyon akartuk elhinni – de láthatóan még Dragan Alekszics sem. Igaz, hogy 41-32-re mi vezettünk a harmadik negyed rajtjánál, azonban pár perc leforgása alatt 44-43 volt oda… Miliszavljevics, Krapics és Asbury ihletett formában dobott, nálunk pedig úgy tűnt, hogy mindenki leblokkolt. Alekszics persze időt is kért, ez pedig használt is. Bár továbbra is érezhető volt, hogy megfogott minket a szegediek rohanása, azért védekezésben ismét tudtunk egy kicsit javulni. Az utolsó tíz percre így is szegedi előnnyel fordultunk. Ott azonban pár percnyi csiki-csuki után kézbe vettük a dolgokat, és a meccs utolsó 4 percéhez érve ellentmondást nem tűrően kosárlabdáztunk. Egymás után szereztük a labdákat, a pontszerzésben pedig mindenki beletette a magáét ezen az estén.

Végül nagyon simán, tizenkét ponttal győztük le a Szegedet idegenben. Ezzel egyrészt megszakadt egy nagyon rossz sorozatunk, másrészt új edzőnk, Dragan Alekszics bemutatkozása is szépre sikerült kispadunkon!

Dragan Alekszics, PVSK: - Jól kezdtük a mérkőzést, de a hibáinkat kihasználva a Szeged visszajött a meccsbe és egy ideig vezetett is. A végén a hosszabb kispadunk, és az utolsó öt perc ponterős játéka döntött a javunkra. Örülök a győzelemnek, de még sok javítani valónk van.

Szrecsko Szekulovics, Szeged: - Az első félidőben tizenegy triplakísérletünkből csupán egy volt sikeres, ráadásul a védekezésünk sem volt acélos. A nagyszünet után nagy erőket mozgósítva átvettük a vezetést, sajnos a kulcspillanatokban, amikor növelhettük volna előnyünket, rossz döntéseket hoztunk, amit a hosszú kispaddal rendelkező, jó erőkből álló Pécs kihasznált.