Jó erőben várjuk a Kecskemétet

2020.01.09 18:21NBI A

Vezetőedzőnk, Dragan Alekszics elégedett játékosai hozzáállásával, de a Szeged elleni győzelem után is pontosan tudja, hogy sok dologban kell még fejlődnünk.

Nem kis kő esett le a szívünkről, amikor egy hete, hét sorozatban elveszített bajnoki mérkőzés után végre ismét győzelemnek örülhettünk a Szeged ellen. Sikerrel indítani az új évet persze eleve jó dolog, úgy meg pláne, hogy így a frissen bemutatkozó vezetőedzőnk, Dragan Alekszics premierje is remekül sült el. Az öröm tehát nagyon is indokolt volt, igaz túlzásba nem szabadott vinni, hiszen szombaton már hazai pályán kell bizonyítanunk, a Kecskemét érkezik ugyanis a Lauber Dezső Sportcsarnokba.

- Kemény munkával kezdtünk a csapattal december végén, aminek lassan kezd látszani az eredménye – árulta el Alekszics, aki már két hete felel a csapat szakmai munkájáért. - Kondiciónálisan voltak problémák, de most már kezd a helyére kerülni az erőnlét és a gyorsaság is. Nagyon keményen dolgoztak a fiúk az utóbbi két hétben, ezért is nagyon fontos, hogy Szegeden sikerült nyernünk. A legnagyobb gond ugyanis mentálisan volt a csapattal, önbizalom terén. Ezen sokat javított a sikeres évkezdet.

Azt ugyanakkor pontosan tudja trénerünk, hogy hátradőlni nem lehet, a Szeged ellen is megmutatkozott ugyanis, hogy akadnak még hiányosságok a csapatjáték terén.

- Nem félek attól, hogy az általam elképzelteket nem tudja majd megcsinálni a csapat, ugyanis nagyon jó játékosokkal dolgozhatok – mondta. - Ha fejben mindenki „rendbe jön”, akkor szépen jönnek majd az eredmények is. A Kecskemét egy nagyon jó csapat, így például olyan tíz percek biztosan nem fognak ellenük beleférni, amilyeneket Szegeden produkáltunk. Kihagyott a koncentráció, puhák voltunk, ez pedig meg is bosszulta magát, hiszen eladtuk az előnyünket. Sokkal jobban kell összpontosítani, lehetőleg negyven percen keresztül. Látva azonban a játékosok munkáját, hozzáállását, biztos, hogy nem lesz gond.

---

Program:

2020.01.11. 15:30 | Pécsi VSK-VEOLIA - KTE KK, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 15. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

2020.01.11. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - KTE KK
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 15. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók helyszínről...

---