Magunkra koncentrálunk

2020.01.16 19:04NBI A

Pénteken az Alba Fehérvár vendégei leszünk, Szentendrei Áron nem tudja még, mire számíthatunk a héten edzőt váltó fehérváriak ellen. 

Jól kezdtük az évet Dragan Alekszics vezetésével, hiszen a Szeged és a KTE ellen is győztesen hagytuk el a pályát. Az igazi erőfelmérő azonban csak most jön, hiszen az Alba Fehérvár vendégei leszünk pénteken este. Edzőnket, Szentendrei Áront kérdeztük az esélyekről, és arról, milyen a közös munka Dragan Aleksziccsel.

- Jó pár vezetőedző segítőjeként dolgoztam már pályafutásom alatt, így nem szokatlan a csere utáni helyzet – mondta Szentendrei. - Nyilván minden edző más-más stílusú, habitusú. Egyelőre még csak pár hete tart a közös munka, szóval még az összeszokás fázisában vagyunk. Egy másodedző dolga mindig az, hogy kapocs legyen a vezetőedző és a csapat között, most is erre törekszem, szerintem minden jól működik.

Trénerünk arra is kitért, hogy mi lehet az oka az utóbbi két meccsünkön feljavuló védekezésnek. 

- Azért most derül majd ki igazán, hogy tényleg javult-e a védekezésünk, de valóban érezhető változás. Dragan nagy hangsúlyt fektet hét közben a védő lepattanók megszerzésére, eben nagyon koncepciózus a munka, és a srácokkal folyamatosan érezteti ennek fontosságát. Az Alba most váltott edzőt, így nehéz belőlük készülni, épp ezért a héten inkább a saját játékunkra fókuszáltunk. A fehérváriak kerete nagyon erős, és bár hektikusan szerepeltek a bajnokságban, akárcsak mi, ennél sokkal többre hivatottak. Egy igazi élcsapat ellen mérhetjük fel, hol is tartunk.

Jó hír, hogy centerünk, C. J. Aiken (videóinterjú hétfőn) elkezdte a közös munkát a csapattal, és bár az Alba ellen még biztosan nem játszik, de egy-másfél hét múlva már – a tervek szerint – bevethető állapotban lesz sérülése után. 

---

Program:

2020.01.17. 15:00 | Alba Fehérvár - Pécsi VSK-VEOLIA, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 16. forduló. Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok

2020.01.17. 18:00 | Alba Fehérvár - Pécsi VSK-VEOLIA
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 16. forduló. Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmény, statisztika, illetve MindiGO stream a helyszínről...

---