Zárt kapuk mögött játszunk!

2020.03.12 08:22NBI A

A Kormány által kihirdetett rendkívüli vészhelyzetnek megfelelően, a hazai bajnoki mérkőzéseink zártkapusak lesznek.

A koronavírus magyarországi megjelenésére, terjedésére reagálva a kormány szerdán (2020.03.11-én) rendkívüli jogrendet hirdetett, veszélyhelyzetet rendelt el az egész ország területén. Ennek keretében, sok egyéb korlátozás mellett, megtiltotta a zárt térben, 100 főt meghaladó létszámú rendezvények megtartását. Ez érinti a sporteseményeket, mérkőzéseket, így természetesen csapataink, a PVSK-Veolia NB I. A, illetve PVSK-Cargate NB I. B-csoportos bajnoki összecsapásait is. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mostantól kezdve, egészen a veszélyhelyzetet elrendelő kormányhatározat visszavonásáig, csapataink hazai mérkőzéseit zárt kapuk mögött kell megrendeznünk.

Klubunk egyfelől természetesen sajnálja a kialakult helyzetet, hiszen elsősorban szurkolóinkért vagyunk. Hogy minél több örömet okozzunk nekik a pályán, és minél több felejthetetlen hangulatú mérkőzéssel ajándékozzuk meg őket a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Másfelől azonban tisztában vagyunk, a világszerte egyre inkább elterjedő koronavírus rejtegette veszélyekkel. Bár klubunk vezetőinek, edzőinknek és játékosainknak is az a legnagyobb öröm, amikor saját szurkolóink előtt játszhatunk teltházas rangadókat a Lauberben, azonban van valami, ami még ennél is fontosabb számunkra: az emberek biztonsága és egészsége. Ennek szellemében tájékoztatjuk arról tisztelt szurkolóinkat és a pécsi kosárlabda iránt érdeklődő valamennyi sportkedvelőt, hogy már a most szombati, OSE-Lions elleni mérkőzésünket is zárt kapuk mögött rendezzük meg, arra tehát jegyet vásárolni nem lehet, de az érvényes bérlettel rendelkezőket sem tudjuk beengedni a mérkőzésre. A résztvevő csapatokon, szakmai stábokon, illetve a meccs megrendezésében részt vevő személyeken kívül más nem tartózkodhat a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Bízunk szurkolóink megértésében az országosan kialakult helyzetre való tekintettel. Reméljük, hogy a koronavírus terjedése minél hamarabb mérséklődik, és a most életbe lépő korlátozások is idővel feloldásra kerülhetnek.

---