Minden mérkőzés elmarad!

2020.03.13 17:47NBI A

Az MKOSZ döntése értelmében március 14-től minden kosárlabda versenyrendszert felfüggesztenek!

Az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Magyarország Kormányának 2020. március 11-én hozott rendeletével összhangban értesítette tagszervezeteit a mérkőzések nézők nélkül történő megszervezésének feltételeiről. Az MKOSZ részére a tagszervezeteinktől mai napon beérkezett írásbeli nyilatkozatok alapján egyértelművé vált, hogy a kosárlabda versenyrendszer mérkőzéseinek túlnyomó többsége a kormányrendeletnek megfelelő feltételekkel sem bonyolítható le a sportolók, sportszakemberek védelme, illetve a sportlétesítmények, iskolai tornatermek bezárása okán. Mivel jelen körülmények között értékelhető versenyrendszer nem üzemeltethető, az MKOSZ 2020. március 14-én 00:00 órától korosztályra való tekintet nélkül minden versenyrendszerét felfüggeszti!

A 2019/2020-as szezonnal kapcsolatos végső döntést a Szövetség Elnöksége a 2020. március 17-én 13:00-tól tartandó, az NB I. A-csoportos sportszervezetek vezetőivel közösen megrendezendő rendkívüli ülésén hozza meg!

Forrás: hunbasket.hu

---

Szalay Ferenc: A sportolók, edzők egészsége nem lehet alku tárgya

Meghozta a legnehezebb, ugyanakkor a felelősségteljes döntést a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezetése: már szombaton sem rendeznek mérkőzést a magyar kosárlabdasportban. Szalay Ferenc, a szövetség elnöke a Hunbasket.hu-nak elmondta, ez nem érzelmi kérdés volt, a sportolók, edzők egészsége nem lehet alku tárgya.

 - A napokban hosszasan egyeztettünk elnökségi tagokkal, játékosokkal, edzőkkel, klubvezetőkkel a mérkőzések megrendezését illetően – mondta az elnök. - Nagyon örülök annak, hogy mindenki felelősségteljesen állt a kérdéshez, s nem a pillanatnyi, vagy akár hosszú távú hasznot, a bajnoki helyezéseket nézte, hanem az egészséget.
 
A szövetség pénteken délelőtt kikérte az élvonalbeli csapatok véleményét arról, hogy miként állnak a szombati bajnokikhoz.
 
- A klubok mellett egyeztettem Lóránt Péterrel, a játékosok érdekvédelmi szervezetének vezetőjével, aki gyorsan megkérdezte a férfi csapatok csapatkapitányait. Egyhangú volt a válasz, s ez csak megerősített abban: meg kell állítanunk a bajnokságot. Persze legalább ennyire fontos visszajelzés a csapatok részéről jött válasz a délelőtti kérdésünkre, ők is úgy döntöttek, nem kockáztatnak, nem utaznak el a soros mérkőzésükre. Kedden összeül az elnökség, s áttekintjük a helyzetet, konzultálunk újra a klubokkal, majd döntünk az idei bajnokságról.

Forrás: hunbasket.hu

---

Az intézkedés a PVSK-Veolia NB I. A, illetve a PVSK-Cargate NB I. B-csoportos mérkőzéseit is érinti.