Vége a bajnokságnak!

2020.03.17 15:49NBI A

Az MKOSZ mai rendkívüli ülésén a szövetség elnöksége és a csapatok úgy döntöttek, hogy befejezik a 2019/2020-as idényt. Bajnokot nem hirdetnek, kieső, illetve  feljutó sem lesz.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük az MKOSZ közleményét:

"A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 13-án felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás korosztályokkal bezárólag. A továbbiakról március 17-én tartott értekezletet az elnökség, a veszélyhelyzetre való tekintettel internetes kapcsolat segítségével. A szövetség előzetesen megkérdezte az első és második vonal klubjait arról, hogy miként állnak a bajnokság folytatásához. A beérkezett vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be. Ezt elfogadva az elnökség úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/20-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén. A nemzetközi kupás szerepléssel kapcsolatban nem hoztak most határozatot. Fontos kérdés a játékosok szerződésének lezárása. A szövetség arra ösztönzi a klubokat, hogy a sportolói szerződéseket lehetőleg közös megegyezéssel zárják le. A férfi magyar kupát ebben az idényben nem rendezik meg, emellett valamennyi szövetségi szakmai és válogatott programot május 31-ig felfüggesztenek. A következő támogatási időszak sportfejlesztési programjainak bírálati előkészítése folyamatban van, a jelenlegi helyzetben felmerülő, TAO elszámolásokkal kapcsolatos kérdésekről az MKOSZ hamarosan tájékoztatja a sportszervezeteket."

Csapatunk, a Pécsi VSK-VEOLIA ügyvezetője, Bán Gábor az elnökség döntéséről tájékoztatta játékosainkat és szakmai stábunkat. Tekintettel arra, hogy a bajnokság lezárult, edzeni pedig jelenleg sem a Lauber Dezső Sportcsarnokban, sem a PVSK létesítményeiben nem lehet, klubunk vezetősége a csapat valamennyi tagjának engedélyezte, hogy hazautazzon. Veljko Budimir Horvátországba, Andrija Csirics és Dragan Alekszics Szerbiába utazott családjukhoz, míg három amerikai légiósunk, Chris Smith, Quincy Diggs és C. J. Aiken számára minden segítséget megadunk, hogy épségben és egészségben hazaérjenek az Egyesült Államokba.

Természetesen figyeljük a híreket, és abban reménykedünk, hogy minél előbb elkezdhetjük a 2020/2021-es bajnokság csapatának kialakítását, hogy aztán minden visszatérhessen a rendes kerékvágásba.

---