Győzelmekkel búcsúztunk a csonka szezontól

2020.03.19 21:44NBI A

Véget vetett a kosárlabda-szövetség a 2019/2020-as bajnoki idénynek a kialakult vírushelyzet miatt. Így ezt a szezont a PVSK-Veolia NB I-es férfi-kosárlabdacsapata az 5. helyen fejezte be – a BAMA.hu interjúja Bán Gábor, ügyvezetővel.

- Nem tudunk előre tervezni, még azt sem tudjuk, ezt az évet hogyan zárjuk le – kezdte a BAMA.hu kérdésére Bán Gábor, a PVSK Marketing Kft. ügyvezetője. - Aki tudott, Andrija Csirics és Veljko Budimir már hazautazott. A hét elején mondtam nekik, hogy utazzanak el, mert várható volt ez a döntés. Szerdán Quincy Diggs is elindult, ma pedig Chris Smith és C. J. Aiken utazik vissza az Egyesült Államokba. Remélem, hazájukban biztonságban lesznek.

Az ügyvezető emellett kifejtette, semmi értelmét nem látták volna a további felfüggesztésnek, halasztásnak, mivel nem tudni meddig tart ez a krízishelyzet. Az emberek egészsége, biztonsága a legfontosabb. Meg kellett hozni ezeket a döntéseket nekik is.

A bajnokság korai lezárása miatt úgy alakult, hogy fantasztikus élménnyel búcsúzott közönségétől a PVSK-Veolia. Szinte már az is katarzist okozott a rajongók körében, hogy a rendes játékidő végén ráadásra tudta menteni a ZTE elleni találkozót a PVSK, de az első hosszabbítás végén Smith dudaszós triplájánál felrobbant a Lauber Dezső Sportcsarnok az ott maradt szurkolók hangjától. A Zete elleni győzelmet követően pedig a Kaposvár elleni rangadót is behúzták.

- A csodálatos ZTE KK elleni hazai búcsú mellett az is pozitív, hogy az edzőváltás óta a kilencedik helyről megint sikerült visszatornázni magunkat az ötödik helyre, de lehetett volna még kicsit fényesebb a történet. Kaposváron nyerni pedig mindig nagy szó, mindig presztízs – tette hozzá Bán Gábor.

Forrás: www.bama.hu