MKOSZ: októberben indulhat a bajnokság

2020.05.04 16:01NBI A

Ha minden a tervek szerint alakul, októberben indul a Férfi Kosárlabda NB I. A-csoportos bajnokság 2020/21-es szezonja. Az biztos, hogy megváltozik a lebonyolítás, a középszakasz lesz átszervezve, vagy törölve.

Soros elnökségi ülését tartotta május 4-én hétfőn a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. Több fontos kérdésről is tárgyaltak az elnökségi tagok.

Döntött az elnökség a női és a férfi A-csoport jövőévi versenykiírásáról. A vírushelyzet ismeretében két kezdési dátummal, október 3-ai és október 31-el kalkulál a szövetség. Ha elkezdhető a bajnokság október 3-án, akkor a férfiaknál rövidített középszakaszt terveznek kevesebb mérkőzéssel, ha csak a későbbi időpontban indulhat a bajnokság, akkor nem rendeznek a következő szezonban középszakaszt. A rövidített középszakasz azt jelenti, hogy az 1-3. helyezettek, a 4-6. helyezettek, a 7-10. helyezettek, valamint a 11-14. helyezettek játszanak egymással oda-vissza. Ez a korábbinál kevesebb játéknapot jelent.

A kijárási korlátozás vidéki eltörlése ellenére óvatosságra int a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. Az MKOSZ korábbi döntését a válogatott és egyéb szakmai programok 2020. május 31-ig történő felfüggesztéséről fenntartja, és a csapatoknak sem javasolja, hogy megkezdjék a szervezett edzéseket.

Forrás: hunbasket.hu

---

Frissítve: Október 3-án start!

Jó hír, hogy az MKOSZ keddi, elnökségi ülésén arról született döntés, hogy a 2020/2021-es bajnoki szezon október 3-án fog elrajtolni, méghozzá a szurkolók előtt is nyitva, azaz nézők előtt startolhat el az új szezon.

---

Frissítve: A bajnokság mindenképp elindul...

Az MKOSZ elnöke tiszta vizet öntött a pohárba – Szalai Ferenc a FIBA 3×3 Wold Tour Masters debreceni fordulóját tekintete meg szombaton a FIBA főtitkárával, ahol fontos bejelentést tett.

- Október 3-án indítjuk az NB I. A csoportos bajnokságot, nézőkkel vagy nézők nélkül, de mindenképpen el fog kezdődni. Azt gondolom, hogy ha egy közgazdászt vagy egy vízszerelőt hagyunk dolgozni, akkor egy sportolót, egy színészt vagy egy zenészt is kell. Mindenképp elindulunk, legfeljebb online közvetítések lesznek, vagy az NBA-hez hasonlóan egy „buborékot” alakítunk ki a csapatoknak. Meg kell találnunk a módját, hogy a kosárlabdázók végezhessék a munkájukat, hogy pontosan ezt milyen formában, azt majd az idő eldönti – nyilatkozta az MKOSZ elnöke Debrecenben.

Forrás: www.bb1.hu