Jó szívvel fog visszagondolni Pécsre

2020.05.06 15:53NBI A

Pongó Máté két éven át volt csapatunk meghatározó tagja, szerződése lejártával Szolnokra igazolt.

Még 2018 nyarán érkezett csapatunkhoz Pongó Máté. Az előtte éveken át a Kecskemét együttesében szereplő irányító nem titkolt szándéka az volt, hogy több játékpercet kapjon, és tovább fejlődjön. Most, visszatekintve a mögöttünk lévő két évre elmondható, hogy bejött a számítása – mindeközben ráadásul szurkolóink is nagyon megszerették a válogatott szintű irányítót. Éppen ezért most egy kicsit keserű szájízzel vagyunk kénytelenek konstatálni, hogy Máté nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését. Sőt, új csapata már be is jelentette érkezését, a Szolnoki Olajbányászban folytatja pályafutását.

- Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy nagyon jól éreztem magam Pécsett az elmúlt két évben – árulta el búcsúzóul Pongó. - A várost, a csapatot és szurkolókat is nagyon megszerettem. Az igazat megvallva nem is akartam mindenképpen távozni. Azonban amikor a Szolnok megkeresett, arra jutottam, hogy most itt a lehetőség, hogy még egy szinttel feljebb léphessek. Az ország egyik legjobb csapatában úgy vélem, hogy sok-sok új tapasztalattal gazdagodhatok majd.

Máté azt is elmondta nekünk, hogy a PVSK-s két szezonja során sokkal többet kapott, mint amit előzetesen elvárt.

- Azzal a céllal érkeztem Pécsre, hogy fejlődjek – mondta. - Több időt akartam a pályán tölteni, és jobb eredményeket elérni. Ennek fényében az, hogy az első szezonban abszolút alapemberré válhattam, és az, hogy bronzérmet nyertünk, még az előzetes várakozásaimat is felülmúlta. De az is óriási élmény, és lehetőség volt, hogy a PVSK-Veolia mezében bemutatkozhattam a nemzetközi porondon is. Éppen ezért nagyon jó szívvel gondolok majd vissza erre a két szezonra. Igazából tényleg csak jókat tudok mondani Pécsről és a PVSK-ról.

Távozó irányítónk azt is elárulta, hogy új szerződése szerint augusztus 15-én kell edzésre jelentkeznie Szolnokon, és bár jelenleg a járványhelyzet miatt minden bizonytalan, bízik benne, hogy akkor tényleg elkezdődhet majd a felkészülés. Mert bizony, akárcsak mindenki másnak, neki is nagyon hiányzik a kosárlabda.

Pongó Máté távozásával kapcsolatban csapatunk ügyvezetője, Bán Gábor is megosztotta velünk gondolatait.

- Máté kétéves szerződése most nyáron jár le – avatott be minket a részletekbe vezetőnk. - Természetesen szerettük volna, hogy továbbra is a PVSK-ban kosarazzon, éppen ezért meg is tettük neki új ajánlatunkat. Azt gondolom, hogy egy korrekt szerződést kínáltunk neki, azonban ő végül a Szolnok csapatát választotta. Nagyon sajnáljuk, hogy távozik tőlünk, hiszen az elmúlt két évben meghatározó játékosunk volt, és a magyar bajnokság legjobb irányítói közé került. Mindazonáltal azonban természetesen elfogadjuk, megértjük a döntését, és nagyon sok sikert kívánunk neki Szolnokon is.

---

Köszönjük a MATRO Kft. támogatását! Weblap: matro.hu