Két szülinapos egy héten!

2020.06.24 17:48NBI A

Pár nap eltéréssel klubunk két meghatározó alakja is szép, kerek évfordulót ünnepelhetett. Technikai vezetőnk, Kövecses József, alias Csőri a napokban töltötte be a 60-at, míg a korábbi években U20-as, és NB I. B-s együttesünket irányító, most a PVSK akadémiáján férfi szakágvezetői feladatot ellátó Juhász Olivér 40 éves lett.

Ha úgy vesszük, Csőrinek és Juhásznak köszönhetően a PVSK bizony idén is 100 éves! Ez persze csak humoros adalék, az azonban már közel sem, hogy a PVSK Férfi Kosárlabda Szakosztálya ezen a különleges héten két olyan embert köszönthet, akik egyaránt rengeteget tettek az egyesületért.

Kövecses József, kis túlzással amióta az eszét tudja a PVSK-t szolgálja, és bár kétségtelen, hogy akárki is látja meg őt az országban, azonnal klubunkra asszociál – azaz nem múlt el nyomtalanul az a több évtized, amióta PVSK-s –, azért mégis kicsit furcsa azt olvasni, hogy 60. születésnapra gyűlhetett össze a család. Ugyanakkor senki se gondolja, hogy „öregurasan” tekint előre Csőri, hiszen még ma is éppen olyan lelkesedéssel és ugyanolyan magas fordulatszámon végzi a munkáját, hogy azt bizony fele ennyi idősen is megirigyli az ember. Arról nem is beszélve, hogy tőle tudjuk, tervei szerint már innen is akar nyugdíjba menni. Majd. Egyszer. Reméljük, hogy az még jó sokára lesz!

Juhász Olivér és a PVSK közös útja ugyan valamivel rövidebb ideje tart, mint Csőrié, az azonban biztos, hogy Olivérnek is jócskán van mire visszagondolnia, és van mire büszkének lennie, ha visszatekint az elmúlt négy évtizedére. Ő ugyanis most ünnepelte 40. születésnapját. U20-as csapatunkkal, és az NB I.-B-ben szereplő gárdánkkal az elmúlt esztendőkben rendre kiválóan szerepelt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a korábban zsinórban kétszer megnyert U20-as bajnoki cím, a Hepp Kupában nyert 2018-as bronzérem, vagy a tavalyi NB I. B-s szezonban kiharcolt rájátszás, miközben előzetesen a kiesésre legnagyobb sansszal pályázóként könyvelték el országszerte együttesét. Az a szakmai hozzáértés, tudás aminek a birtokában van, és az a kizárólag rá jellemző higgadtság és nyugalom, amivel rendelkezik, garancia arra, hogy egyesületünk kosárlabda akadémiáján, férfi szakágvezetőként is sok-sok örömöt fog még okozni nekünk, PVSK-soknak.

Most azonban mi szeretnék neki, és Csőrinek egy kis örömet okozni. Mindezt úgy, hogy az egész PVSK-család nevében kívánunk nekik jó egészséget, sok boldogságot, és még számos közös, PVSK-s sikert születésnapjuk alkalmából!

---

1. kép: Állnak, balról: Mánfai Zoltán (technikai vezető), Szegedi István (intéző), Soós Tamás, Vojtek Aurél, Németh Károly, Varasdi János, Táskai Gábor (edző), Tóth Géza, Szamosi Nándor (csapatvezető), Kövecses József, Keserű Árpád (elnökségi tag). Guggolnak, balról: Sebők Zsolt, Darázs János, Nagy László, Rab Gyula, Káldi Zsolt, Fűzy Ákos.

2. kép: Álnak, balról: Rab Gyula, Varasdi János, Ilcsik Attila, Zoran Marijanovics, Ottó Csaba, Németh Károly. Gugolnak, balról: Kövecses József, Richter Lajos, Nagy László, Káldi Zsolt, Vaskó László.

3. és 4. kép: Juhász Olivér U20-as csapatunkkal 2016-ban és 2017-ben is bajnokságot nyert.

5. kép: Kövecses József, 6. kép: Juhász Olivér NB I. B-s csapatunkat is több szezonon keresztül sikeresen vezette.