Újabb fiatallal bővült keretünk

2020.08.03 16:15NBI A

A 19 éves Lakatos Péter a Nagykőrösi Sólymoktól érkezik hozzánk.

Annak ellenére, hogy együttesünk legújabb szerzeménye még nincs 20 éves sem, már megjárta Spanyolországot is, ráadásul nem is, mint turista. Lakatos Péter Nagykőrösön ismerkedett meg a kosárlabda alapjaival, hogy aztán 15 éves fejjel a Vasas Akadémiához igazoljon. Nem is ment neki rosszul a játék, mint ahogyan a csapatnak sem, hiszen Lakatossal a soraiban a Vasas korosztályos bajnoki címet is ünnepelhetett. Péter a fővárosi három szezon után szerencsét próbált Spanyolországban is, ahol szintén nem vallott szégyent, hiszen együttesével junior országos döntőbe jutott. A hispán kaland után ismét Nagykőrösre sodorta az élet, az előző szezont ott töltötte az NB I. B-ben. Az előttünk álló szezonban azonban már a PVSK-t fogja erősíteni!

Több csapat részéről is volt megkeresésem, de úgy ítéltem meg, hogy minden szempontot figyelembe véve számomra a PVSK a legjobb választás

– avatott be döntése hátterébe a 19 éves, 2-3-as poszton bevethető új igazolásunk. - A következő bajnokságban az NB I. A csoportos csapattal készülhetek majd, de játszani fogok az U20-as és az NB I. B-s együttesben is. A célom az, hogy lehetőleg minél gyakrabban bekerülhessek a nagycsapat meccskeretébe is, az U20-ban és az NB I. B-ben pedig szeretnék meghatározó tagja lenni a PVSK-nak.

Lakatos persze hosszabb távon nem szeretne ezzel megelégedni, sokkal komolyabb tervei vannak.

- Tisztában vagyok azzal, hogy az U23-as szabály miatt most sok kortársammal együtt nagy lehetőséget kapunk, de nem erre akarok alapozni – mondta. - Bizonyítani akarom, hogy az életkoromtól függetlenül lehet rám számítani, akár az A csoportban is. Imádom a kosárlabdát, és szeretnék stabil A csoportos játékossá válni.