Demeternek az Olimpia az álma

2020.09.14 13:38NBI A

Csapatunk játékosa, Demeter Attila részt vett a magyar válogatott tagjaként a Debrecenben megrendezett FIBA 3x3 World Tour Debrecen Masters tornán.

A kosárlabda 3x3-as változata az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend, de hiba lenne azt gondolni, hogy NB I. A csoportos együttesünk játékosa, Demeter Attila pont a népszerűség miatt vágott volna bele a sportág ezen válfajába. Ő ugyanis már évek óta tagja a magyar U23-as, sőt, a felnőtt válogatottnak is. Idén a koronavírus járvány miatt ugyan a FIBA törölte a világ- és Európa-bajnokságokat, azonban így sem maradtak 3x3-as játék nélkül a rajongók és a játékosok sem. Olyannyira nem, hogy a közelmúltban Debrecen adott otthont a FIBA 3x3 World Tour Debrecen Masters tornának, ahol ott voltak a legjobbak. A magyar válogatott ezúttal Debrecen néven futott, a tornán ugyanis hivatalosan nem nemzeti válogatottak indultak.

- Az, hogy most már harmadik éve számít rám a szövetségi kapitány az U23-as válogatott mellett a felnőttben is, hatalmas megtiszteltetés – árulta el érdeklődésünkre Demeter Attila. - Hálás vagyok a bizalomért, amit évről-évre megszavaz nekem. A 3x3 véleményem szerint a lehetőségek sportága. Számomra is egy nagy lehetőség, hogy megvalósítsam az álmaimat, első sorban kijutni az Olimpiára és e mellett évről-évre felhúzni a magyar válogatott címeres mezét Eb-ken és vb-ken egyaránt.

Fiatal kosarasunk nem szeretné rangsorolni a kosárlabda két különböző változatát, ugyanis, ahogyan elmondta, mind a kettő felállásban nagyon jól érzi magát.

- Mind a két sportág, az 5x5 és a 3x3 is nagyon közel áll a szívemhez – mondta. - Úgy gondolom, hogy nagyszerűen kiegészíti egymást a kettő. Tudok profitálni mind a kettőből, a 3x3-ban tanultakat hasznosítani tudom az 5x5-ben, és igaz ez fordítva is. A debreceni torna egy életre szóló élmény volt számomra. Megmérettetni magunkat a világ legjobb profi csapataival nagyon hasznos volt. Rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, amiből majd táplálkozhatok a szezon során és a későbbi versenyeken is. Itt szeretném megköszönni a csapat nevében Debrecen városának és a szervezőknek, hogy lehetővé tették és megszervezték ezeket a nagyszerű tornákat ebben a bizonytalan helyzetben is.

Amikor arról kérdeztük Attilát, hogy milyen terveket szövöget a 3x3-as kosárlabdában, nem tette maga előtt alacsonyra a lécet.

- A terveim között szerepel a már említett Olimpia, ami a legnagyobb célom – vallotta be. - Ezen kívül az, hogy minden évben segíthessem a válogatottat a világversenyeken. Személyes célom pedig az, hogy a világ legjobb 3x3-as kosarasa váljon belőlem!

---
Képek: FIBA 3x3 World Tour, Debrecen