A négy fal között nem túl izgalmas edzeni

2020.10.14 09:55NBI A

Szeptemberben alaposan kijutott a "jóból" NB I.-es csapatunknak, hiszen több játékosunk is pozitív koronavírus tesztet produkált, ezért az egész keretünk hatósági karanténba kényszerült. A bezártságnak azóta persze már vége, de mi azért kíváncsiak voltunk, kosarasaink hogyan élték meg a tíz napos karantén. Elsőként válogatott irányítónkkal, Ruják Andrással beszélgettünk. 

Hogyan élted meg, amikor jött a hivatalos értesítés, hogy hatósági karanténba kell vonulnod? 

Igazából nem volt semmi különös, hiszen számítani lehetett rá, hogy ez következik – mondta játékosunk. Főként csak praktikus kérdések merültek fel. Például, hogy mi lesz a pontos procedúra az edzések, meccsek, sportorvosi engedély szempontjából. 

Otthon egyáltalán tudtál mozogni egy kicsit, vagy teljes volt a leállás? 

Elég limitált mozgást lehetett csupán végezni. Ugyan a csapat biztosított annyi felszerelést, amennyit tudott, de a Tv előtt, a küldött edzésvideót nézve a nappaliban ugrálni nem túl izgalmas, sem pedig szórakoztató. 

Amikor végre lejárt a 10 nap, nehéz volt újrakezdeni a munkát? 

Nem igazán. Csak annyi a probléma, hogy a munka egy részét újra kellett csinálni, plusz ugye meccset sem játszunk. Úgyhogy gyakorlatilag ismét alapozás volt/van. Októberben... 

Most, hogy ezen túl vagytok, hogyan próbáltok vigyázni arra, hogy minél kevesebb emberrel kerüljetek kapcsolatba? 

Én igazából eddig sem sokat mászkáltam a városba, vagy emberek közé, úgyhogy eddig is igyekeztem minimálon tartani a kontaktok számát. A továbbiakban is igyekszem így tenni!

És ha már így alakult, hogy tíz napig be voltál zárva, mivel múlattad az időt? Van esetleg egy kis kert otthon, ahol legalább napozni lehetett egy kicsit? 

Nincsen kertem, úgyhogy a négy fal között töltöttem ezt az időszakot. De nem vészes ez! El tudtam olvasni pár könyvet, illetve próbáltam olyat főzni, amit eddig sosem, szóval fel tudtam magam találni gond nélkül. 

És mi lett a legnagyobb hozadéka a konyhában a karanténnak? 

Zöldség fasírtban sikerült előrelépnem! 

Amikor lejárt a hatósági "szobafogság", hova mentél először? Mit csináltál? 

Elmentem a kutyámmal sétálni! Rá a húgom vigyázott ugyanis, amíg én a karantén alatt nem vihettem sehova.