December 1-én játszunk legközelebb

2020.11.18 13:59NBI A

A válogatott Eb-selejtezős programja miatt változik bajnoki menetrendünk, legközelebb majd december elején játszunk tétmeccset.

Bár a bajnokságot, az ismert nehezítő körülmények miatt, és a kicsit sem csapatunkat segítő előzmények után nem kezdtük igazán jól, mégis van okunk az örömre. Csapatunk irányítója, Ruják András ugyanis meghívót kapott Sztojan Ivkovics szövetségi kapitánytól, így ő biztosan ott lesz a nemzeti csapat, Eb-selejtezőkre készülő keretében. A Kecskeméten edzőtáborozó válogatott november végén Ausztria és Szlovénia ellen játszik majd. A meccsek ezúttal Ljubljanában lesznek, ugyanis az európai szövetség döntése szerint, nagyon szigorú járványügyi szabályok betartása mellett, amolyan „buborékokban”, egy helyszínen lehet megrendezni a soron következő Eb-selejtezőket. November 28-án Ausztria, majd 30-án Szlovénia ellen tehát Ljubljanában tehet csapatunk újabb fontos lépéseket az Európa-bajnokságra vezető úton. Bár a meccsek zárt kapusak lesznek, a magyar szurkolók így sem maradnak majd le azokról, az M4 Sport ugyanis élőben fogja közvetíteni mind a két összecsapást. Nemzeti csapatunk selejtezős szereplésére eddig nem lehet panasz, ugyanis mindkét meccsét megnyerve, két forduló után vezeti csoportját, amelyben az osztrákok és a szlovének mellett Ukrajna szerepel még.

A válogatott programja a bajnokság menetén is változtat, ugyanis az MKOSZ lehetővé tette, hogy azon csapatok, amelyek játékost adnak Sztojan Ivkovics keretébe, elhalaszthassák soron következő bajnoki mérkőzéseiket. Az érintett időszakban három bajnokink lett volna (november 18., PVSK-Veolia–KTE, november 21., OSE–PVSK-Veolia, november 28., Jászberény–PVSK-Veolia), amelyek így elmaradnak, és egy későbbi időpontban játsszuk majd le őket. Ez egyben azt is jelenti, hogy legközelebb NB I.-es csapatunk majd december 1-én, a Soproni KC ellen, hazai környezetben lép újra pályára.

---

Következő mérkőzésünk:

2020.12.01. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Soproni KC (zárt kapus)
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 6. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok