Trükkös Oroszlány érkezik

2021.01.12 10:05NBI A

Szerdán hazai pályán, az Oroszlány ellen próbálhatjuk meg begyűjteni idénybeli nyolcadik győzelmünket, Kenneth Funderburk szerint ez a Play Off szempontjából kulcsfontosság lenne.

Egy sima, egy fordított. Idén eddig így fest a lőlapunk, csak épp a sorrendiség más. Merthogy 2021-ben első meccsünket Körmenden játszva veszítettük el, majd ezt követően sikerült meglehetősen simán nyernünk Jászberényben. Most azonban már újra saját pályánkon próbálkozhatunk, szerdán ugyanis az OSE Lions érkezik a Lauberbe.

- A Jászberényi egy nagyon fontos győzelem volt a számunkra – mondta el csapatunk egyik legjobbja, Kenneth Funderburk. - A legjobb nyolcba jutás szempontjából legalábbis biztosan, és ez innentől kezdve, közeledve az alapszakasz hajrájához, minden egyes mérkőzésünkre igaz lesz. Így az OSE elleni meccset is ebből a szempontból kell megközelíteni. Ha Play Offba akarunk kerülni, akkor nagyon nagy jelentősége lesz a szerda esti bajnokinknak is.

Jó emlékeink lehetnek az Oroszlányról, hiszen az előző év végén (december 30-án) épp az ő otthonukban tudtuk megszerezni első idegenbeli győzelmünket. Amikor Funderburköt az ellenfélről kérdeztük, érdekes meghatározást használt.

- Nagyon trükkös csapat – jelentette ki legponterősebb játékosunk. - Van négy amerikai légiósa, és képes rendkívül magas szinten is játszani, ezt már ellenünk is megmutatták. Valóban trükkös alakulat. Azonban legutóbb sikerült ellenük nyernünk, így most, hazai pályán nem is lehet más a célunk, mint ezt megismételni.

A legnagyobb ellensége a játékosoknak az utóbbi hetekben a fáradtság. December eleje óta pár naponta bajnokikat játszunk, kíváncsiak voltunk hát arra, hogyan bírják a terhelést csapatunk tagjai. Illetve arra is rákérdeztünk Funderburknél, hogy fekszik-e neki az a fajta vezérszerep, amit az utóbbi hetekben egyre inkább vállal fel a pályán.

- Azt, hogy folyamatosan jönnek a meccsek egymás után egyféleképpen lehet bírni – mondta. - Rengeteg masszázzsal, gyúrással! Feszített a tempó, így nyilván sokszor a meccsterhelés mellett nem is fér bele, hogy kemény edzéseink legyenek. Azonban úgy látom, hogy bírjuk a tempót. Ami engem illet, azt érzem, hogy a szakmai stáb és a csapattársaim is nagyon bíznak bennem. Ez pedig nekem óriási plusz energiákat ad. Szóval élvezem azt, hogy sokat tudok segíteni a csapatnak.

A szerdai mérkőzés sajnos zárt kapus lesz, de szurkolóink nem maradnak le róla, ugyanis a MindiGO (előfizetéses) élőben közvetíti, a Pannon TV pedig este 21:30, illetve csütörtökön 9:30, és 17:00 órától felvételről leadja a bajnoki összecsapást.

---

Program:

2021.01.13. 15:15 | Pécsi VSK-VEOLIA - OSE Lions, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 4. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok (zárt kapus)

2021.01.13. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - OSE Lions
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 4. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok (zárt kapus)

A mérkőzést a MindiGO TV (előfizetéses) közvetíti. Élő stream >>

---