Martinez a lendületével segítene

2021.01.14 11:00NBI A

A héten új játékost igazoltunk. A 20 éves Martinez Ralf Körmendről tette át székhelyét Pécsre, ahol NB I. B-s együttesünk mellett Dragan Alekszics is számít rá első csapatunknál.

Ha meghalljuk a nevét Martinez Ralfnak, majd rápillantunk, nem feltétlenül gondolnánk azt magunkban, hogy egy ízig-vérig nyíregyházi fiatal kosaras áll előttünk. Még, ha ez persze  a valóságban nem is igaz, az kétségtelen, hogy legújabb igazolásunk, Martinez Ralf Nyíregyházán született. Édesapja kubai, édesanyja pedig magyar, és bár kisgyerek korában pár évet a család eltöltött külföldön, Franciaországban és Spanyolországban is, azonban 7 éves kora óta már Magyarországon van otthon. A remek felépítésű (202 cm magas) Martinez idén lesz 21 éves, Körmendről pedig azért tette át a székhelyét Pécsre, hogy több játéklehetőséghez juthasson – NB I A-s, és NB I B-s csapatunknál – a fejlődése érdekében.

- Igazából a körmendi edzőm próbált nekem segíteni – mondta Martinez. - Az első csapatba nem nagyon fértem be, viszont ő azt mondta, hogy többre vagyok hivatott annál, hogy csak az U20-ban játsszak. Így jött képbe Pécs, ahol az A csoportos csapat mellett van egy NB I. B-s együttes is. Itt minden adott ahhoz, hogy fejlődni tudjak.

Az interneten róla fellelhető információk alapján nehéz lenne meghatározni a posztját, hiszen a 2-es, 3-as és 4-es pozíciót is emlegetik. Megkérdeztük hát, hol érzi magát a legjobban.

- Igazából világéletemben a 3-as poszt állt hozzám a legközelebb – árulta el. - Néha kényszerből játszottam 2-est is, de feljebb tudok igazán jó teljesítményt nyújtani. Természetesen a játék minden elemében fejlődnöm kell még, de azt gondolom, hogy a lendületemmel hasznára lehetek a csapatnak. Pontszerzésben és lepattanózásban is képes vagyok pluszt hozni, és amikor pályára kerülök, meg is teszek majd mindent, hogy bizonyítsam ezt.

---